Informatie over zonneschermdoeken bij verticale zonweringen

Verticale zonweringen en textielscreens worden primair als zuivere zon- en zichtbescherming ingezet. weinor producten voldoen aan de huidige stand van de techniek, waardoor de richtlijn voor de beoordeling van de producteigenschappen van zonneschermen en de richtlijn voor de beoordeling van geconfectioneerde zonneschermdoeken van toepassing zijn. U kunt de richtlijnen verkrijgen bij het ITRS Industrieverband (www.itrs-ev.com)

De volgende factoren kunnen bij verticale zonweringen het uiterlijk beïnvloeden (uittreksel uit de richtlijn voor de beoordeling van geconfectioneerde zonneschermdoeken, 12.2016).

Markisentücher Vertikalbeschattungen

V-vormige golven

V-vormige golven kunnen symmetrisch van de rand van boven komend optreden bij bredere systemen en bij systemen als gevelsystemen met consoles als bevestigingstechniek. Redenen hiervoor zijn het eigen gewicht en de structuur van het doek, alsmede de asdoorbuiging en optredende lasten op de consoles resp. de onderconstructie van de gevel.

Markisentücher Vertikalbeschattungen

Dwarsafdrukken

Door de verbinding met doekas en dwarsnaden ontstaat op deze punten een verdikking van het scherm. Hierdoor kan (door het wikkelen) een dwarsafdruk in het doek ontstaan, die technisch niet voorkomen kan worden. Deze effecten hebben geen invloed op de kwaliteit, de werking of de levensduur van de doeken en vormen geen reden voor een reclamatie.

Markisentücher Vertikalbeschattungen

Golfvorming

Doeken met ritssluiting vertonen speciaal aan de randen lichte vouwen. Dit kan door het systeem optreden, aangezien doek en ritssluiting boven elkaar liggen en tijdens het wikkelen verschillende trajecten afleggen. Hierdoor wordt het doek bij het opwikkelen aan de rand meerdere malen opgerold. Na het uitrollen wordt dit als golf zichtbaar. Dit effect wordt nog versterkt door weersinvloeden. Dit optische effect doet niets af aan de werking van het scherm en vormt dus geen reden voor een reclamatie.