Terraszonwering

Alle terraszonwering / gefilterd

Product Producten

Bij alle getoonde producten gaat het om:

Opal Design II

Moderne technologie ontmoet eersteklas design.

Kubata

Kubistische design – de perfecte oplossing voor moderne architectuur.

Smaila

Geavanceerd kubistisch design voor balkons en compacte terrassen.

Cassita II

Slank en minimalistisch design — de perfecte match bij moderne woontrends.

Semina Life

Semina Life is de allrounder onder de knikarmschermen. Ze overtuigt door haar moderne, frisse design in combinatie met bewezen weinor techniek.

I/K/N 2000

De bewezen klassieker onder de cassetteschermen is bijna overal inzetbaar.

Semina

De Semina verenigt een fris en jong design met bewezen techniek en betrouwbare kwaliteit.

Topas

Grote kwaliteit voor een klein budget – het open zonnescherm weinor Topas is het perfecte instapmodel.

Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Terraszonwering

Het terras als extra leefruimte en dat niet alleen in de zomer. Het is ons doel om deze droom voor u waar te maken. Waar u ook waarde aan hecht – klein, groot, klassiek modern – uw perfecte zonwering voor het terras vindt u bij weinor. Laat u inspireren door ons enthousiasme voor individuele zonwering, regen- en windbescherming!

Buiten leven met terraszonwering

Voor fans van het buitenleven wordt het terras met het juiste zonnescherm in het warmere jaargetijde tot tweede woonkamer. U kunt kiezen uit een groot aantal knikarmschermen voor het terras:

  • het open cassettescherm Topas
  • het semi-open cassettescherm Semina
  • Het gesloten cassettescherm Opal Design II, Kubata, Smaila, Cassita II, I/K/N 2000 en Semina Life

Al onze terraszonweringen kunnen bovendien worden uitgerust met ledspots. Alle semi-open en gesloten cassetteschermen kunnen bovendien elektrisch worden bediend en ook bij het open cassettescherm Topas is de motoraandrijving standaard.

Terraszonweringen bij weinor: vind het geschikte model!

Blijven wij in eerste instantie bij de bewezen klassiekers: Knikarmschermen als zonwering voor uw terras. weinor biedt een groot aantal van deze zonweringen aan, waaronder open cassetteschermen en semi-open en gesloten cassetteschermen. Elk van deze schermen heeft zijn eigen kenmerken en een onmiskenbaar design – er zit er beslist een voor u bij!

Is uw terras wat groter en wilt u deze tegen direct zonlicht beschermen? Dan hebben wij met onze pergolazonwering ook tijdloze terrasoverkappingen van stof, moderne glazen terrasoverkappingen en een aantrekkelijk lamellendak voor u in het assortiment – weinor laat de harten van liefhebbers van de buitenlucht sneller kloppen.

Duurzaam terrasgeluk dankzij kwalitatief hoogwaardige materialen

Een zonnescherm maakt in de loop van zijn leven het een en ander mee: de UV-straling van de zon, de wind die aan hem trekt en ook enkele regenbuien. Daarom is het des te belangrijker dat u kunt vertrouwen op de kwaliteit van alle onderdelen! weinor heeft sinds zijn oprichting in het jaar 1960 talrijke innovaties op de markt gebracht en blijft continu investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten. Wij zorgen voor zekerheid, duurzaamheid en een veelzijdig assortiment met meer dan 170 doekdessins en meer dan 200 framekleuren. Hiermee kunt u zich concentreren op het mooiste onderdeel: dromen, plannen, verheugen.

Vind met weinor het juiste zonnescherm voor bij u thuis

Bij ons zoekt u vergeefs naar één maat voor iedereen: Elke terraszonwering wordt op maat gemaakt voor de plek die het is toegedacht. Onze terraszonwering past zich aan elke nog zo moeilijke inbouwsituatie aan – van heel groot tot heel klein. Daarom hoeft u alleen een design uit te kiezen. U kunt kiezen uit zonneschermen voor uw terras met open, semi-open of gesloten cassettes. Onze vakhandelaar adviseert u graag en vindt samen met u de perfecte bescherming tegen de zon. 

Innovatieve technologie en prachtig design voor zonneschermen die meer zijn dan zonbescherming alleen

Traditionele zonneschermen beschermen tegen de zon. weinor terraszonweringen kunnen nog veel meer. Bedien uw zonnescherm comfortabel elektrisch vanaf het terras met één van onze optimale besturingssystemen. Verander met ledlijsten uw zonwering 's avonds in een bron van licht. Zorg voor extra bescherming tegen zon en inkijk door uw terraszonwering uit te breiden met een zijdeel voor zonneschermen. Of verleng uw binnen-is-buiten-gevoel tot diep in de nacht - en dat in de geborgen warmte van het weinor Tempura verwarmingssysteem.

We hebben de belangrijkste vragen over terraszonweringen voor u op een rijtje gezet

Onze jarenlange ervaring heeft ons laten zien: voor de aankoop van een terraszonwering zijn er nog veel vragen onbeantwoord. Enkele van deze vragen beantwoorden wij u nu gelijk, voor alle andere vragen kunt u terecht bij uw vakhandelaar. Vraag maar raak!

Kan een terraszonwering ook worden gebruikt als het regent?

Klassieke terraszonweringen dienen in de eerste plaats als zonwering. De stof is daarom licht- en luchtdoorlatend. Het zonnescherm moet daarom worden ingerold als het regent. Is het zonweringdoek toch een keer nat geworden, dan adviseren wij om het zonnescherm na de regenbui weer uit te rollen en het doek aan de lucht te laten drogen. 
Natuurlijk biedt weinor ook weer- en regenbestendige zonneschermen aan. De weinor Pergo Tex II met gesloten Pergona doek is een flexibel inzetbaar en waterdicht zonnescherm met steunen voor op het terras, die zowel bescherming tegen zon en regen biedt als buitengewoon windstabiel is.

Hoe kunnen terraszonweringen worden gemonteerd?

De klassiekers onder de terraszonweringen zijn de schermen met en zonder cassette, die aan de wand van het huis, aan het dak of onder een afdak kunnen worden gemonteerd. Bovendien vindt u bij weinor ook pergolazonweringen met steun en vrijstaande lamellenpergola's, die maximale flexibiliteit bieden. Vertrouw bij de montage van uw zonnescherm op onze uitstekend geschoolde vakhandelaren – deze plannen en monteren uw zonnescherm zonder dat u verder iets hoeft te doen.

Heb ik voor een terraszonwering een vergunning nodig?

In principe heeft u voor standaard terraszonweringen, zoals knikarmschermen geen bouwvergunning nodig. Wel dient u als huurder vooraf contact op te nemen met de verhuurder. Voor lamellendaken voor het terras kunnen andere regels gelden. Uw weinor vakhandelaar en de gemeente informeren u graag. 

Terraszonweringen voor bij u thuis Koop deze bij uw weinor vakhandelaar!

We kunnen niet al uw wensen vervullen – maar wat zonneschermen betreft komen we aardig in de buurt. Met weinor heeft u een sterke, betrouwbare partner aan uw zijde. Het kleine, vindingrijke ambachtelijke bedrijf veranderde dankzij hard werken en het voortdurende streven naar verbetering in de huidige marktleider in Noord-Europa op het gebied van zonwering, regen- en windbescherming op het terras. We blijven trouw aan onze oorsprong. Bij weinor ontvangt u geteste producten met echtheidscertificaat die in onze beide Duitse vestigingen onder strikte kwaliteitscontroles zijn geproduceerd. Onze terraszonweringen worden uitsluitend door uitstekend geschoolde vakhandelaren verkocht en gemonteerd, waarbij rekening wordt gehouden met de actuele bouwvoorschriften. 

Bent u er klaar voor om uw terras te verfraaien met een zonnescherm? Zo eenvoudig werkt het:

1. ontdek op onze website een ruime selectie modellen.

2. Zoek een weinor vakhandelaar bij u in de buurt.

3. Uw vakhandelaar geeft u uitgebreid advies en kiest samen met u de geschikte terraszonwering uit.

4. Uw vakhandelaar levert en monteert uw nieuwe terraszonwering – u hoeft verder niets te doen.

Uw weg naar een nieuw terras

Bij u in de buurt

Hoe vindt u uw weinor vakhandelaar?

weinor 3D Designer 2.0: Stel nu uw droomterras samen

met kleuren, doeken, materialen en accessoires in 3D 

Uitleg over de aankoop van een weinor product

Waar koop ik een weinor product? Wie is mijn contactpersoon? Dit en nog veel meer kunt u te weten komen in onze pakkende video.

Play Circle
Nu video bekijken

weinor visualisering-service

Fotorealistisch ontwerp van uw gewenste terrasoverkapping

Prachtige doeken in de beste kwaliteit

De doekcollectie 'my collections 2'  van weinor biedt 171 prachtige, moderne dessins voor elke lifestyle.

Enorm palet mooie framekleuren

Kies uit meer dan 200 kleuren uw favoriete kleur. De weinor poedercoating zorgt voor maximale kwaliteit.

Terraszonwering: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Weiße Schneeflocke
Wat te doen als het vriest?
Chevron Down

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de zonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

weinor Icons Wind
En bij wind?
Chevron Down

Zonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.

weinor icon markise naesse
Vocht beter vermijden
Chevron Down

De basisfunctie van een zonweringdoek is het bieden van bescherming tegen zonlicht en warmte. Als het regent, kunt u uw zonnescherm beter inhalen. Want nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, water- en weervlekken vertonen. Ook is het mogelijk dat er honingraatpatronen ontstaan. Als uw zonwering toch een keer vochtig geworden is, kunt u de zonwering het beste uitschuiven om te drogen zodra het weer beter is geworden.

weinor Icons Wetter
Doeken reageren op de omgeving
Chevron Down

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het zonweringdoek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen de zonwering niet.

weinor icon markise quernaht
Dwarsnaden vermijden
Chevron Down

Doeken worden, afhankelijk van de grootte van het systeem, individueel geproduceerd. Omdat niet elk type doek dezelfde breedte heeft, kunnen bij de optionele Volant Plus dwarsnaden ontstaan (voor de zonneschermen Opal Design II en Semina Life). Dit is volledig afhankelijk van het type doek dat u kiest en de lengte van de volant. Het beste is om vooraf met uw vakhandelaar te overleggen en advies te vragen over het meest geschikte type doek.

weinor icon markise falten
Vouwvorming – geen reden tot zorg!
Chevron Down

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings- en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht. Meer informatie vindt u op www.weinor.nl/doekeigenschappen.

weinor icon markise
Weinig geluid, niet stil
Chevron Down

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw zonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw zonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

weinor icon markise pflege
Een blik op het systeem
Chevron Down

Zo nu en dan moet u uw zonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar voor onderhoud. Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Lees hiervoor ook onze brochure “10 Tips over zonweringdoek”.
Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw zonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.

weinor icon markise
De zonwering die met u meegroeit
Chevron Down

Als u na de montage van uw zonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting, een nieuw doek of een verticale zonwering voor de pergola-zonwering – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden. Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen – en daar werken we aan …

weinor icon Markise
Betrouwbaar weergevoelig
Chevron Down

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw zonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het regent of waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.

Compenserende voegen
Chevron Down

Om een zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor zonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw zonwering – integendeel!

Voor meer informatie over de juiste bediening verwijzen wij u naar uw onderhouds- en bedieningshandleiding.

Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!

Let op:
Technische wijzigingen evenals assortiments- en programmawijzigingen voorbehouden. Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Bij alle afgebeelde inrichtingsvoorwerpen gaat het om weerbestendige outdoor-meubels en -accessoires.