Tips voor doekonderhoud

Speciale afwerkingen zorgen voor een lange levensduur en laten vuil langdurig van het zonweringdoek afdruppelen (Teflon™ by Parà en TEXgard by Sattler).

Waterafstotend

Regen en andere vloeistoffen kunnen niet aan het weefsel hechten, maar stromen eenvoudig weg, zonder sporen achter te laten.

Vuilafstotend

De onzichtbare impregnering* voorkomt niet alleen waterige vervuiling, maar ook olieachtige verontreinigingen. De kwaliteit van het oppervlak zorgt ervoor dat ongewenste afzettingen niet aan het oppervlak kunnen hechten.

Om gebruikers zo veel mogelijk zekerheid te bieden bij het genieten op het terras zijn de doeken van 'my collections 2' gecertificeerd conform OEKO-TEX standaard 100 en garanderen met een afscherming van minstens 93,3% van de UV-straling maximale bescherming tegen de zon.

Tips voor doekonderhoud

Het is in de eerste plaats belangrijk om niet te stevig over het zonweringdoek te wrijven of te borstelen. Anders wordt de hoogwaardige afwerking, die ervoor zorgt dat het weefsel langdurig zijn schoonheid behoudt, aangetast. Wanneer u een open zonnescherm bezit, kunt u deze zover inrollen dat de vervuilde plek op het ingerolde doek vanaf de onderkant goed bereikbaar is. Bij alle andere zonneschermen is het noodzakelijk om van bovenaf te werken. Hogedrukreinigers zijn absoluut taboe – deze beschadigen het doek.

Wanneer het doek van uw zonwering toch af en toe vuil is, dan kunnen de volgende instructies van nut zijn:

  • Voorkom vocht. Rol het zonnescherm alleen in uitzonderingsgevallen nat op en laat het doek dan op een later tijdstip alsnog drogen.
  • Zuig stuifmeel en loszittend vuil weg met de meubelborstel van uw stofzuiger of verwijder deze voorzichtig met plakband. 
  • Bevochtig het doek met schoon water omhardnekkig vuil en ingedroogde vlekken in het doek los te weken. 
  • Gebruik een 5 tot 10 procent oplossing van fijnwasmiddel en lauwwarm water met een maximale temperatuur van 40 °C. 
  • Breng het schuim met een spons op het doek aan en wrijf het niet in! 
  • Spoel het doek na een inwerktijd van 15 tot 20 minuten af met veel schoon water en laat het daarna drogen.

* Houd er wel rekening mee dat de mate van impregneren met de tijd afneemt.