NIEUW & uniek!
Exclusief bij weinor

Sun days
with future

De duurzame collectie zonweringdoeken

Bekijk video

blue Icon

Prachtige zonweringdoeken in moderne dessins en zeer actuele trendkleuren: dat is modern basics blue®, de nieuwe collectie zonweringdoeken van weinor. Omdat we ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid, hebben we deze doeken voor u op een duurzame manier geproduceerd met 85 % gerecycled PET – natuurlijk in onze gebruikelijke eersteklas kwaliteit. Voor nog meer buitenplezier op uw terras.

blue Icon

16 prachtige nieuwe dessins

Kleurecht, duurzaam, hoogste kwaliteit

Geproduceerd met hergebruikte materialen

Duurzaam met 85% gerecycled PET

16 prachtige nieuwe dessins

Trendsetter
Een hoge esthetische standaard en populaire dessins in actuele trend-kleuren – dat zijn de kenmerken van de moderne collectie zonweringdoeken uit de weinor designstudio.

Eigentijds
Elegante grijstinten gaan een dialoog aan met felle zomerkleuren. Effen kleuren, blokstrepen en fantasiedessins overtuigen met een frisse uitstraling.

Modern Living
De actuele dessins passen perfect bij een eigentijdse inrichtingsstijl. Wie belang hecht aan modern wonen, vindt hier zijn droomdoek.

Voor vrijwel alle weinor zonweringen
modern basics blue® kan worden aangebracht op alle knikarmschermen en serrezonweringen, de pergolazonwering Plaza Viva en het zijzonnescherm Paravento van weinor.

Kleurecht, duurzaam, hoogste kwaliteit

Kleurechtheid en stralende kleuren
Anders dan bij garen- of stukverven dringt het kleurpigment bij spindopverven tot diep in de vezels door – voor door en door kleur. Het effect: heldere, duurzame kleuren die bij lichtinval een fraai effect geven.

State-of-the-art
Innovatieve ontwikkelingen in de garen- en weeftechniek zorgen voor een optimale stand van het doek. Dankzij het weinor Memory-Effect® keert het doek beter terug in zijn oorspronkelijke staat.

Topafwerking
Dankzij de Teflon™-afwerking druppelt water en vuil gewoon van het doek. Blijvende schoonheid – dat betekent langer gebruik en dus een langere levensduur.

Tempotest Blue Logo

Belangrijke informatie
Doekeigenschappen: weinor zonweringdoeken voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden geproduceerd met behulp van de modernste productietechnieken. Toch kunnen schoonheidsfoutjes als knikvouwen, golfvorming bij naden en zomen, oprekken bij zomen en raatvorming niet worden uitgesloten. Deze schoonheidsfoutjes hebben geen invloed op kwaliteit en levensduur en vormen geen reden voor een reclamatie. Meer informatie: weinor.nl/doekeigenschappen weinor.be/doekeigenschappen

Zonneschermen en serrezonweringen: moeten bij regen en wind worden ingehaald – gevaar voor vorming van een waterzak! Nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, raatvorming en water- en weervlekken vertonen. Ze moeten zodra het weer beter wordt, weer worden uitgeschoven om te drogen.

Geproduceerd met hergebruikte materialen

Waterverbruik
Voor ons begint het verantwoorde gebruik van hulpbronnen bij het verfproces. Dankzij spindopverven daalt het waterverbruik drastisch in vergelijking met conventioneel garen- of stukverven.

Wasserverbrauch Grafik

Energie en CO2-emissie
Voor het recyclen van PET hoeft beduidend minder energie te worden gebruikt dan voor de productie ervan. Tegelijkertijd veroorzaakt gerecycled PET aanzienlijk minder CO2-uitstoot – voor een veel kleinere ecologische voetafdruk.

Energieverbrauch Grafik CO2 Emissionen Grafik

Duurzaam met 85% gerecycled PET

Upcycling
Van plastic afval creëren wij iets van hogere kwaliteit en duurzaamheid. Dit betekent: waardevolle materialen worden hergebruikt, de CO2-uitstoot neemt af en hulpbronnen worden gespaard. Dus niet alleen recycling, maar ook upcycling!

GRS-certificering
modern basics blue® is de eerste collectie zonweringdoeken met 85% gerecycled PET. De zonweringstof van Tempotest® Starlight® blue werd gecertificeerd met de Global Recycled Standard (GRS).

Hoge kwaliteit
Gerecycled PET is een eersteklas materiaal. Daarom doet de kwaliteit van de modern basics blue®-collectie geenszins onder voor die van de succesvolle klassieke weinor collectie.

Natuurlijke warmtebescherming
Geautomatiseerde zonwerings-systemen voorkomen oververhitting van woonruimtes en zorgen ervoor dat er minder energie nodig is voor de klimaatregeling.

Altijd al duurzaam
weinor producten zijn altijd al ont-worpen voor maximale duurzaamheid en een lange levensduur. Een voorbeeld? De bijzonder belastbare weinor LongLife-arm voor zonneschermen – hier zegt de naam al veel over de duurzaamheid.

GRS Logo Tempotest Blue Logo

Gemaakt met 85% gerecycled PET – geteste en gecertificeerde kwaliteit
De collectie modern basics blue® bestaat uit Tempotest® Starlight® Blue, een zonweringstof met 85% gerecycled PET, gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS) – voor een betere milieubalans op het gebied van water, energie en CO2.

Vind uw droomdoek!

Hele collectie Fantasie Effen kleuren Effen linnenachtige dessins Blokdessins

Tuchkollage Tuchkollage Tuchkollage Tuchkollage Tuchkollage

Nieuwe fantasiedessins in begeerde kleurencombinaties. Voor iedereen die het wat levendiger wil, maar ook een eigentijdse uitstraling wil.

Levendig gestructureerde effen dessins in tijdloze grijs- en zandtinten en een gladde effen dessin in modern petrol (blauwgroen). Wie belang hecht aan modern wonen, zit helemaal goed.

Nieuwe effen dessins met robuuste, ruwe, linnenachtige structuur (slub-effect). Deze dessins zijn bijzonder duurzaam en perfect voor iedereen, die de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling.

De populaire weinor blokdessins in 4 nieuwe varianten – chique tinten met een kleurrijk accent kunt u verwachten, die vooral bij grote systemen aantrekkelijk zijn.

Kies nu

Dessin nr. 8-100

Fantasiedessin grijs/geel/wit

Dessin nr. 8-101

Fantasiedessin oranje/geel

Dessin nr. 8-374

Effen dessin lichtgrijs

Dessin nr. 8-377

Effen dessin grijs

Dessin nr. 8-378

Effen dessin donkergrijs

Dessin nr. 8-310

Effen dessin antraciet

Dessin nr. 8-312

Effen dessin petrol

Dessin nr. 8-300

Effen dessin grijs in ruw linnen look

Dessin nr. 8-301

Effen dessin zonnegeel in ruw linnen look

Dessin nr. 8-302

Effen dessin oranjerood in ruw linnen look

Dessin nr. 8-311

Effen dessin licht beige

Dessin nr. 8-381

Effen dessin beige

Dessin nr. 8-001

Blokdessin met krijtstrepen grijs/wit

Dessin nr. 8-002

Blokdessin met krijtstrepen grijs/oranje

Dessin nr. 8-003

Blokdessin met krijtstrepen grijs/petrol

Dessin nr. 8-004

Blokdessin met krijtstrepen grijs/lichtblauw

Duurzaamheid telt!

Met elk verkocht zonweringdoek uit de collectie modern basics blue® wordt gebruikte kunststof opnieuw in de materiaalkringloop gebracht en tot een nieuw, kwalitatief beter product gemaakt. Overtuig uzelf!

GRS Logo Tempotest Blue Logo

Gemaakt met 85% gerecycled PET – geteste en gecertificeerde kwaliteit
De collectie modern basics blue® bestaat uit Tempotest® Starlight® Blue, een zonweringstof met 85% gerecycled PET, gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS) – voor een betere milieubalans op het gebied van water, energie en CO₂.

Hoe groot is uw gewenste zonweringdoek?

m2

Uw zonnescherm bestaat uit

328

PET-flessen!

Voorbeeldberekening: ongeveer gelijke delen van 1,5 en 0,5 liter PET-flessen

große Flasche
mittlere Flasche
gequetschte Flasche
gedrückte Flasche
gedrückte Flasche
große Flasche
gedrückte Flasche
mittlere Flasche
gequetschte Flasche

Van afval tot premium doek

PET-flessen worden ingezameld

PET-flessen worden ingezameld om te recyclen en tot compacte balen geperst. Hierdoor wordt het transportvolume van de flessen aanzienlijk verminderd.

Het recyclingbedrijf sorteert en reinigt de grondstof

In de recyclinginstallatie wordt het materiaal gesorteerd en grondig gereinigd. Vervolgens wordt het materiaal versnipperd tot kleine kunststof vlokken.

De kunststof wordt gesmolten en er ontstaan chips

Het gesmolten materiaal wordt door een extrusiepers geperst – een soort industriële spaghettipers. De kunststofstrengen die zo ontstaan, worden in kleine stukjes gesneden – de chips.

Spindopverven zorgt ervoor dat het pigment diep in het materiaal wordt aangebracht

De kleurloze chips worden weer gesmolten en er wordt pigment aan de smelt toegevoegd. Dit betekent dat de latere vezels door en door worden geverfd en dat het resulterende doek permanent stralend van kleur is.

Bij het extruderen van de smelt door spindoppen ontstaan eindloze draden

Nu wordt de geverfde smelt door spindoppen geperst. Er ontstaan individuele, hoogwaardige en elastische eindloze filamenten.

Het multifilamentgaren wordt gemaakt van verschillende eindloze filamenten

Door het samenvoegen van vele eindloze draden ontstaat het multifilamentgaren, dat op spoelen wordt gewikkeld. Verschillende gekleurde vezels zorgen voor een mooi gemêleerd effect.

Het materiaal wordt geweven en krijgt een afwerking

Nu wordt van het garen in de Italiaanse weverij het hoogwaardige Tempotest®-weefsel gemaakt. De Teflon™-afwerking zorgt voor een lange levensduur.

Het zonneschermdoek wordt geconfectioneerd in de naaiateliers van weinor.

Alle zonneschermdoeken worden in Duitsland bij weinor op maat gemaakt en gekeurd. Als ze de keuring met succes hebben doorstaan, krijgen ze een label met de recyclinggegevens.

Zonweringdoeken live ervaren

Uw weg naar uw droomdoek

Ga met uw favoriete dessins naar uw weinor vakhandelaar. Hij laat u de nieuwe collectie live zien en adviseert u uitgebreid over uw eisen en wensen.

Download Broschüre

U wilt de voordelen van de weinor doekcollectie modern basics blue® graag op uw gemak bestuderen? Bekijk dan gewoon onze uitgebreide brochure.

Brochure downloaden

Laat u inspireren door ons uitgebreide aanbod aan zonneschermen.

Arrow Forward Naar de weinor zonneschermen

Een alliantie voor innovatieve doeken

weinor Design Studio en Parà Tempotest®

Het geheel is meer dan de som der delen. Dit geldt met name voor de nauwe samenwerking tussen de weinor designstudio en Parà Tempotest®.

De unieke bundeling van een stijlvast gevoel voor trends met innovatieve materiaal- en proceskennis heeft geresulteerd in de baanbrekende doekcollectie modern basics blue®: esthetisch eigentijds, zeer lang meegaand en verantwoord met betrekking tot duurzaamheid.

Element 46 Weinor Logo