Innovaties in 'my collections 2'

weinor collectie zonweringdoeken

Collectie in de kijker
Geschreven door: Manuel Kubitza

'my collections 2' is er – en hiermee 171 zonweringdoeken in topactuele structuren en kleuren. De weinor Design Studio speelt met vele innovaties in op een steeds populairder wordende trend: het terras wordt steeds vaker als buitenkamer gebruikt. Dit heeft gevolgen voor het zonweringdoek: er worden steeds meer esthetische eisen gesteld aan outdoortextiel. Een uitdaging, die weinor met zijn hoogwaardige doeken van acryl en polyester graag aangenomen heeft.

My lines – een volledig nieuw doekbeeld

Wanneer interieurdesign zijn intrede doet op het terras, spelen de exclusieve zonweringdoeken van 'my lines' mee. Want de weinor Design Studio is erin geslaagd hierbij een bijzondere coup te plegen: het lijkt alsof de dessins geen rapport hebben, ofwel het strepenpatroon wordt niet herhaald. Het resultaat: een natuurlijk ritme in het doekdessin en tegelijkertijd en levendige, maar ook een evenwichtige volgorde van de strepen, die doet herinneren aan de look van hoogwaardig huishoudelijk textiel. Bij sommige dessins verplaatst dit uit meerdere strepen bestaande concept zich zodanig naar de achtergrond dat ze eruit zien als levendige effen kleurenvlakken. 

De twaalf dessins, die exclusief bij weinor verkrijgbaar zijn, worden aangeboden in diverse kleurstellingen voor elke stijlvoorkeur. Elegante grijs- en beigetinten, die zijn gebaseerd op rotsformaties en mineralen, vormen het zwaartepunt. Op het gebied van kleur creëren warme rode kleuren als koper, vermiljoen en terracotta een mediterrane atmosfeer. Met oranje voldoen de designers aan de vraag naar zonnige kleuren. De nieuwe zeer lichte en romig gele kleur buttercream zorgt voor een fris accent op het terras en ontwikkelt in contrast met koel grijs een bijzonder effect. 

Micro2Macro – edele strepenstructuur

De structuurstrepen in uiteenlopende breedtes van het Micro2Macro weefsel doen denken aan het geribbelde oppervlak van ripsband. Deze ligt ook ten grondslag aan de exclusieve doeken van 'my lines'. In effen kleuren en blokstrepen zorgen zij voor levendigheid van de gekleurde vlakken en zo voor meer huiselijke flair.  

Hoewel de afzonderlijke strepen op dezelfde manier zijn geweven, is hun structuur zo ten opzichte van elkaar geplaatst, dat men ze zelfs in een effen doek van elkaar kan onderscheiden. Hier maakt het lijnenpatroon, dat ten grondslag ligt aan alle designs, de harmonieuze combinatie van een effen met een gestreept doek mogelijk – bijvoorbeeld bij een zonnescherm met extra verticale zonwering. De moderne weefselstructuur is door de weinor Design Studio ontwikkeld in samenwerking met weverij Parà Tempotest, met wie al een jarenlange samenwerking bestaat.  

Wilde zijde – nu omgekeerd

Al sinds enkele jaren is het zonweringdoek 'wilde zijde' een favoriet onder de doeken van weinor. Door de verdikkingen van de inslagdraad ontstaan bij dit doek levendige structuurstrepen, die op natuurlijke wilde zijde lijken. Nu konden in dit doek structuren worden gerealiseerd die over het algemeen als bijzonder aangenaam worden ervaren: ze volgen de kijkrichting en leiden naar de tuin – net zoals bij de looprichting van gestreepte doeken het geval is. 

Om interessante structuurstrepen in de uitvalrichting van het zonnescherm te realiseren moesten bij de nieuwe wilde zijde de kettingdraden in plaats van de inslagdraden voor het levendige effect zorgen. De weinor Design Studio was ook hier betrokken bij de ontwikkeling. 

Lumera Leaf – voor een natuurgetrouwe look

Ook bij Lumera Leaf lopen de onregelmatig geweven strepen in de uitvalrichting van het zonnescherm. Donkere en lichte accentuerende draden zorgen hierbij voor een flakkerend effect. Bij Lumera Leaf gaat het om eersteklas acryl van Sattler. 
De combinatie van wollig stapelvezelgaren en glanzend eindeloos filament zorgt hierbij voor een imponerend doekbeeld. Met hun natuurgetrouwe dessins zorgen de doeken voor ontspanning en een weldadig gevoel op het terras. Van dichtbij straalt de liefde voor detail van Lumera Leaf een huiselijke sfeer uit, vanuit de verte smelt de levendige structuur samen tot een egaal oppervlak.

Ongeacht welk weefsel uiteindelijk wint – met zijn speciale materiaal voldoen de weinor doeken aan de behoeften aan huiselijkheid van de gebruikers, die hun terras in toenemende mate als buitenkamer zien.