|

Pers vakhandel

Dragende Wandaansluiting van Weinor

Slim systeem voor moeilijke gevels

Met de Dragende Wandaansluiting van Weinor kunnen terrasoverkappingen uit de Terrazza-serie en de pergolazonwering weinor PergoTex II ook aan moeilijke gevels worden gemonteerd. De nieuwe standaardoplossing zorgt voor een betrouwbare stabilisatie achter het aangebouwde product. Met de Dragende Wandaansluiting als universele variant kunnen ook individuele projecten op betrouwbare wijze worden gerealiseerd.

De montage van terrasoverkappingen en pergolazonweringen aan sterk geïsoleerde buitenmuren en aan gevels van vakwerk- of prefabhuizen blijkt vaak tijdrovend te zijn. Daarom heeft Weinor, de specialist voor zonwering en regen- en windbescherming op het terras, de Dragende Wandaansluiting ontwikkeld. Deze ligt als stabiliserend accessoire achter het aangebouwde product en vervangt zo de huismuur. De constructie is bestand tegen de verticale belastingen van het aangebouwde product, die anders door het metselwerk van de achterliggende muur worden gedragen.
 

Als uit een stuk

De Dragende Wandaansluiting is statisch optimaal afgestemd op de terrasoverkapping of de pergolazonwering. Als beide samen worden besteld, bevat het complete pakket al de noodzakelijke voorbereidingen en schroeven voor de bevestiging. Zo worden dus alle voorwaarden geboden voor een vakkundige montage. Dankzij de eigen poedercoatinginstallaties van Weinor kan de kleur van de Dragende Wandaansluiting perfect worden afgestemd op het aangebouwde product.
 

Snelle en gemakkelijke aanbouw

Om bij terrasoverkappingen en pergolazonweringen van Weinor zijwaartse krachten zoals windbelasting af te voeren, zijn wandbevestigingen noodzakelijk. Met de Dragende Wandaansluiting kan veel tijd worden bespaard bij de montage aan de gevel. In vergelijking met directe bevestiging van het aangebouwde product is namelijk maar zo’n 40 procent van de boorgaten in de huismuur nodig. Verticale belastingen, zoals door het eigen gewicht of door sneeuw, worden door de stabiele staanders afgevoerd in de fundering. De positie van de middenstaander hoeft bij de bestelling niet tot op de millimeter nauwkeurig te worden opgegeven, omdat deze ter plaatse flexibel kan worden aangebracht. Er is een marge van 0,3 meter aan weerszijden.
 

Royale afmetingen

Door een koppeling van systemen zijn breedtes van de Dragende Wandaansluiting tot 14 meter mogelijk. De lengte van de staanders kan ter plaatse worden aangepast. Daarbij zijn naar wens ook staanders mogelijk, die hoger zijn dan de maximale standaardhoogte van 2,95 meter. De maximale spanwijdte tussen de staanders is afhankelijk van de respectieve sneeuwbelasting en de diepte van het aangebouwde product. Informatie hierover vindt u in de sneeuwbelastingtabel in de productcatalogus van Weinor.
 

Universele variant en uitbreidingen

Zonder voorgedefinieerde bevestigingspunten zijn met de Dragende Wandaansluiting als universele variant ook individuele bouwprojecten volgens eigen ontwerp mogelijk. Onder bepaalde voorwaarden kan zo ook de pergolazonwering Plaza Viva betrouwbaar worden gemonteerd. Bovendien kunnen terrasoverkapping en pergolazonwering PergoTex II met Dragende Wandaansluiting worden uitgebreid met verticale zonweringen en onderbouwelementen van glas.

Afbeeldingen: Weinor

Foto's
 Afbeeldingen: Weinor

Afbeeldingen: Weinor

Foto 1: Perfect voor moeilijke gevels: de Dragende Wandaansluiting is geschikt voor terrasoverkappingen en pergolazonweringen van Weinor, maar ook voor individuele projecten.

Download
 Afbeeldingen: Weinor

Afbeeldingen: Weinor

Foto 2: De Dragende Wandaansluiting ligt als stabiliserend accessoire achter het aangebouwde product en vervangt zo de huismuur.

Download
 Afbeeldingen: Weinor

Afbeeldingen: Weinor

Foto 3: In vergelijking met de rechtstreekse montage van het aangebouwde product aan de huismuur is bij de Dragende Wandaansluiting maar zo’n 40 procent van de boorgaten nodig.

Download
Pers contactperson

weinor B.V.
Zuiderzeelaan 17
8017 JV Zwolle

weinorbenelux@weinor.de

Disclaimer

De hier aangeboden afbeeldingen om te downloaden hebben een resolutie van minstens 300 dpi. De afbeeldingen mogen uitsluitend door kranten en tijdschriften en alleen voor redactionele publicaties gebruikt worden. Om ons te beschermen voor de copyrights van de fotografen is het gebruik van de afbeeldingen alleen toegestaan met bovenstaande bronvermelding.