WEINOR PERGOTEX II

WEINOR PERGOTEX II

De pergola-zonwering

Verrukkelijk buiten leven. Onafhankelijk van het weer!

Bescherming tegen wind, regen en uv-straling – maar ook het openlucht-gevoel: De pergola-zonwering weinor PergoTex II is flexibel inzetbaar en geeft u meer tijd in de buitenlucht. Wanneer u wilt genieten van de zon, is een druk op de knop genoeg – en het doek vouwt zich op. Wordt het weer slechter, sluit het vouwdak dan gewoon weer. U zit comfortabel droog – zonder uw terras te verlaten.

Auf einen Blick

Checkmark

Cabrio-System

Checkmark

Schutz vor starkem Regen ab 8° Neigung

Checkmark

integrierte HighPower LED-Spots

Checkmark

Erweiterbar mit seitlichen Ganzglas-Elementen

Checkmark

Breite x Ausfall (max.): 7 m x 6,5 m

Checkmark

PVC beschichtete Pergona®-Tücher und über 200 Gestellfarben zur Auswahl

Technische highlights

Cabrio-vouwsysteem

Het weinor PergoTex II cabrio-vouwsysteem is regendicht, windstabiel en compleet in te sturen.

Geïntegreerde afwatering

Gecontroleerde waterafvoer van het alu-doekbeschermdak zijdelings via de transportprofielen in de grote dakgoot aan de voorzijde.

High-power LED-spots – voor een fantastisch mooie sfeer

Naar wens zijn dimbare high-power LED-spotjes in de dwarsstijlen te integreren.

Nieuw hoogwaardig alu-beschermdak

Alu-doekbeschermdak als kamerprofiel geluidsdempend bij regen.

Variabele waterafvoer-uitgang

De tweedelige uitvoering van de staanders maakt een individuele aanpassing van de hoogte van de waterafvoer-uitgang mogelijk tijdens de montage ter plaatse.

Modulair systeem

Uitbreiden en naderhand toepassen van bijv. glazen onderbouwelementen en verticale zonwering is met de weinor PergoTex II heel eenvoudig.

Fraai designafdekprofiel

Het designafdekprofiel VertiPlus zorgt voor een harmonieuze integratie van de verticale zonwering VertiTex II in de constructie van de pergola-zonwering.

Voor hoge windbelastingen

De weinor PergoTex II wordt gekenmerkt door een hoge windbestendigheid. Zo is zij eenvoudig bestand tegen belastingen tot windkracht 6 volgens Beaufort.

weinor PergoTex II Fotogalerij

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

reddot award 2016 weinor PergoTex II

Pergola-zonwering weinor PergoTex II VertiPlus

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Label D‘Or weinor PergoTex II

Pergola-zonwering weinor PergoTex II VertiPlus

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Referenties

Pergola-zonwering weinor PergoTex II VertiPlus

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

M+T Produkt des Jahres 2016 weinor PergoTex

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Pergola-zonwering weinor PergoTex II

Productdetails

weinor PergoTex II

max. breedte 1 veld (eendelig systeem) 7 m
max. breedte 2 velden (meerdelig systeem) 14 m
max. uitval 6,5 m
Windbescherming, getest tot Windkracht 6 (Beaufort)
Regenbescherming vanaf 8°
Dakhelling 0° tot 25°
Montagevariant Montage aan wand
Motoraandrijving standaard

weinor PergoTex II Basic

max. breedte 1 veld (eendelig systeem) 7 m
max. breedte 2 velden (meerdelig systeem) 14 m
max. uitval 6,5 m
Windbescherming, getest tot Windkracht 6 (Beaufort)
Regenbescherming vanaf 8° dakhelling
Dakhelling 0° tot 25°
Montagevariant onder een bestaande Pergola, op bestaande muren, tussen 2 wanden tot 4,5 m breedte (optie, extra bevestigingshoeken noodzakelijk)
Motoraandrijving standaard

weinor PergoTex II / LED: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Wat te doen als het vriest?

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de pergola-zonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

En bij wind?

Zonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw pergola-zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.

Loopt! vanaf een hoek van 8°

De weinor pergola-zonwering PergoTex II kan ook bij een zware regenbui vanaf een helling van 8° als betrouwbare bescherming worden gebruikt. Als de hoek kleiner is, dient het doek uitsluitend als bescherming tegen de zon. De achtergrond: door de geringe hoek loopt het water ongecontroleerd aan de zijkant weg of hoopt het zich op het doek op. Hierdoor ontstaan waterzakken die het doek blijvend kunnen vervormen.

Weinig geluid, niet stil

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw pergola-zonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw pergola-zonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

Een blik op het systeem

Zo nu en dan moet u uw pergola-zonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar voor onderhoud. Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Lees hiervoor ook onze brochure “10 Tips over zonweringdoek”.
Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw pergola-zonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.

De zonwering die met u meegroeit

Als u na de montage van uw pergola-zonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting, een nieuw doek of een verticale zonwering  – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden. Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen – en daar werken we aan …

Betrouwbaar weergevoelig

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw zonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.

Compenserende voegen

Om een pergola-zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor pergola-zonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw pergola-zonwering – integendeel!

Download

Downloads

Cabrio Genot

Bescherming tegen wind, regen en uv-straling – maar ook het openlucht-gevoel: de weinor pergola-zonwering weinor PergoTex II geeft u meer tijd in de buitenlucht.
Type: PDF
Grootte: 2 MB

Terrascomfort – weinor accessoires voor zon- en weerwering

Maak uw tijd op uw balkon of terras nu nog aangenamer met de slimme accessoires van weinor.
Type: PDF
Grootte: 4 MB

Dit hoort erbij: bediening en kleuren

Meer comfort door draadloze besturing

Met de weinor BiConnect besturing kunt u zonwering, verlichting en verwarming geheel eenvoudig bedienen.

Per voorgeprogrammeerde handzender BiEasy met of zonder display, in zilver of zwart – of via het internet met de BiEasy App. De zonnesensor laat de zonwering automatisch uitsturen – of u nu thuis bent of niet. Zo heerst er op uw terras ook bij hitte altijd een aangenaam koel klimaat.

Pergona®: robuust en waterdicht

De doekcollecties Pergona® classic en Pergona® transluzent hebben een bijzonder glad en waterdicht oppervlakte. Daardoor wordt regenwater betrouwbaar afgevoerd. Pergona® is net zo soepel als robuust en daardoor extreem scheurvast. De Pergona® transluzent variant bezit een hogere lichtdoorlaatbaarheid en voorkomt gelijktijdig verblinding door de zon.

Framekleuren: made by weinor

Een enorm aanbod aan top-actuele framekleuren

De prachtige nuances van weinor brengen kleur in het leven. Hier vindt iedereen zijn lievelingskleur: bij weinor kunt u kiezen uit 200 verschillende framekleuren. Laat u zich inspireren!

Omdat weinor in eigen fabriek poedercoat, kunt u bij alle weinor producten vertrouwen op de hoogste kleur uniformiteit en een identieke glansgraad.

Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!

Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Wordt vaak samen gekocht met:

Verwarmingssysteem Tempura / Tempura Quadra

Behaaglijke warmte op koelere dagen.

De cassette van de VertiTex is zeer klein en onopvallend. Dankzij het gepatenteerde OptiFlow-System® is deze ook geschikt voor zonwering op grote breedtes/oppervlakken.

VertiTex II

De cassette van de VertiTex is zeer klein en onopvallend. Dankzij het gepatenteerde OptiFlow-System® is deze ook geschikt voor zonwering op grote breedtes/oppervlakken.

Lichtdoorlatende zijbescherming – transparant, achteraf toepasbaar.

Glaswand-elementen

Lichtdoorlatende zijbescherming – transparant, achteraf toepasbaar.

Let op: het weinor productassortiment kan per land verschillen.

Dit kan u ook interesseren:

Het glazen terrasdak Terrazza Originale overtuigt door zijn klassieke ronde uiterlijk met typische dakhelling.

Terrazza Originale

Het glazen terrasdak Terrazza Originale overtuigt door zijn klassieke ronde uiterlijk met typische dakhelling.

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.