Aufgesetzte Wintergarten-Markise weinor WGM Top mit blauem Tuch

Meer dan 60 jaar ervaring 
in productontwikkeling

Fabricage en montage 
afgestemd op de bouwsituatie

Persoonlijk advies door 
uw weinor vakhandelaar

WGM Top

De bovengemonteerde serrezonwering

De bovengemonteerde serrezonwering WGM Top zorgt voor een aangenaam schaduwvolle plek op uw terras of in uw serre, waar u zelfs op een heel zonnige dag wilt vertoeven. Nagenoeg onafhankelijk van de omstandigheden, laat de WGM Top zich met bijna elke dakconstructie combineren en is zo voor u een echte verrijking wat betreft uw wooncomfort.

In één oogopslag

Checkmark

Betrouwbare zonwering en bescherming tegen verblinding

Checkmark

Modern design

Checkmark

Op vrijwel elke terrasoverkapping of serre inzetbaar

Checkmark

Breedte x uitval (max.): 6,5 x 5 m

Checkmark

171 doekdessins en meer dan 200 framekleuren

Product-Highlights

Betrouwbare zonwering en bescherming tegen verblinding

De bovengemonteerde serrezonwering WGM Top biedt een betrouwbare zon- en verblindingsbescherming – De ruimte onder het terras- of serredak warmt minder sterk op.

Geschikt voor vrijwel elk terras- of serredak

Of het nu een weinor Glasoases® of geïsoleerd serre is, een terrasoverkapping van hout of met dakoverstek, de WGM Top is met bijna elk terras- of serredak te combineren, ook naderhand.

Sterk in design

De slanke profielen en de schroefloze optiek onderstrepen het moderne design van de WGM Top. Ze voegt zich als stijlvol element perfect bij het totaalbeeld van het huis.

Hoge windstabiliteit

Dankzij de hoogwaardige afwerking en het robuuste spansysteem is de WGM Top ook bij hoge windkrachten een betrouwbare zonwering. Een optionele zon- / windsensor zorgt ervoor dat u ook bij wind voldoende schaduw heeft, maar de zonwering wel op tijd ingestuurd wordt wanneer het te stormachtig wordt.

Varianten OptiStretch en Stretch

Bij de variant OptiStretch is het doek aan alle vier zijden vast gespannen. De voordelen: een bijzonder strak doek en geen lichtspleet aan de zijkanten. De basis-versie Stretch is aan twee zijden gespannen en heeft een lichtspleet tussen doek en zijprofiel. Bij beide varianten zorgt een krachtig spansysteem voor een gelijkmatige doekstand.

Verschillende steunvoet top-varianten

Verschillende steunvoet top-varianten bieden altijd een optimale oplossing, afgestemt op het reeds bestaande terras- of serredak. De steunvoeten top zijn er in verschillende hoogtes.

Doek en techniek in de cassette beschermt

De rondom gesloten en robuuste zonnescherm-cassette beschermt het doek en de technische uitrusting tegen weersinvloeden.

Gepatenteerd loopwagensysteem en uiterst inventief spansysteem

Het spansysteem van de WGM Top zorgt voor een duurzaam strak doek. Het nieuwe platte koord is bijzonder licht en duurzaam, de bewezen weinor loopwagen overtuigt dankzij het geluidsarm in- en uitschuiven dat het materiaal ontziet.

Voor hoge windbelastingen

De WGM Top wordt gekenmerkt door een hoge windbestendigheid. Zo is zij eenvoudig bestand tegen belastingen tot windkracht 6 volgens Beaufort.

Past perfect, ook naderhand

op terrasdaken

Of het nu de terrasoverkapping Terrazza van weinor is of een vreemd product, WGM Top is geschikt voor vrijwel elk dak.

op serres

WGM Top is de optimale uitbreiding voor geïsoleerde en ongeïsoleerde serre.

op een in het huis geïntegreerde serre

Ook bij veeleisende bouwsituaties is de WGM Top te integreren.

WGM Top is universeel inzetbaar

Background

Naar uw favoriete overkapping

Als weinor vakhandelaar bieden wij uitgebreid advies en brengen uw gewenste product bij u thuis. Wij helpen u graag!
1 Model uitkiezen
2 Afspraak met vakhandelaar maken
3 Aankoop en montage door vakhandelaar
UW
WEINOR
VAKHANDELAAR

Uitgebreid vakkundig advies waarmee uw wensen en ideeën uitkomen.

Bij u thuis wordt de exacte planning uitgewerkt met vermelding van de kosten en leveringsdatum.

Perfecte montage door uw geschoolde weinor vakhandelaar.

Optimale begeleiding en competente service ook na de koop.

Fotogalerij WGM Top

Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Referenties
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top
Serrezonwering weinor WGM Top

De afgebeelde terrasoverkappingen en serres zijn niet 100% detailgetrouw weergegeven.

Productdetails

max. breedte 6,5 m bij 5 m uitval
max. uitval 6,0 m bij 6 m breedte
max. doekoppervlakte 36 m²
meerdelige installaties max. breedte 13 m
Windbescherming getest tot Windkracht 6 (Beaufort) en windweerstandsklasse 3 volgens DIN 13561
Slingeraandrijving nee
Motoraandrijving standaard

WGM Top: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Wat te doen als het vriest?
Chevron Down

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de serrezonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

En bij wind?
Chevron Down

Serrezonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden (voor details, zie de productgegevens). Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over.

Vocht beter vermijden
Chevron Down

De basisfunctie van een zonweringdoek is het bieden van bescherming tegen zonlicht en warmte. Als het regent, kunt u uw zonnescherm beter inhalen. Want nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, water- en weervlekken vertonen. Ook is het mogelijk dat er honingraatpatronen ontstaan. Als uw zonwering toch een keer vochtig geworden is, kunt u de zonwering het beste uitschuiven om te drogen zodra het weer beter is geworden.

Regenwater in het zonnescherm
Chevron Down

Soms moet u het doek inrollen als het nog vochtig is. Dan komt er regenwater in de cassette van het zonnescherm. En ook in een gesloten zonnescherm kan er water binnendringen; met name wanneer deze aan de weerkant van het huis is gemonteerd. Toch heeft dit in dit geval geen effect op uw doek: het water wordt in de afvoergoten van het zonnescherm verzameld en doelgericht daaruit weggeleid. In sommige gevallen gebeurt dit pas wanneer u uw systeem na een regenbui weer uitrolt.

Doeken reageren op de omgeving
Chevron Down

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het zonweringdoek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen de zonwering niet.

Vouwvorming – geen reden tot zorg!
Chevron Down

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings- en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht. Meer informatie vindt u op www.weinor.nl/doekeigenschappen.

Weinig geluid, niet stil
Chevron Down

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw serrezonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw serrezonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

Een blik op het systeem
Chevron Down

Zo nu en dan moet u uw serrezonwering eens wat nader bekijken: ziet alles er goed uit en zit het stevig op zijn plaats? Als u iets opvallends ziet, neem dan contact op met uw vakhandelaar. Maar ook als u niets opvallends ziet, raden wij u aan uw serrezonwering jaarlijks te laten onderhouden.
Het is raadzaam uw systeem ten minste eenmaal per jaar te reinigen, of zelfs tweemaal per jaar in geval van bijzonder zware belasting. Lees hiervoor ook onze brochure “10 Tips over zonweringdoek”.
Onze tip: als u langere tijd niet thuis bent, schuif dan uw serrezonwering in en zet de automatische bediening gewoon op “UIT”. Zo voorkomt u dat het systeem in- en uitschuift zonder dat u het kunt observeren.

De zonwering die met u meegroeit
Chevron Down

Als u na de montage van uw serrezonwering vaststelt, dat u toch nog graag meer comfort zou willen: uitbreidingen zijn in het modulaire systeem van weinor ingepland en eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om automatische weerafhankelijke bediening, een verwarmingssysteem, verlichting of een nieuw doek – hier past alles perfect bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook technische grenzen aan de uitbreidingsmogelijkheden. Gelukkig zijn dit slechts uitzonderingen – en daar werken we aan …

Betrouwbaar weergevoelig
Chevron Down

Ook als u even geen blik kunt werpen op uw serrezonwering, zorgen weersensoren ervoor dat uw radiogestuurde systeem automatisch wordt uitgeschoven als de zon schijnt en weer wordt ingeschoven als het regent of waait. Op deze manier blijft het klimaat op het terras en binnenshuis aangenaam. Ook het risico van water- of stormschade aan uw systeem kan gemakkelijk worden beperkt met de juiste sensor.

Langere overstek – meer schaduw
Chevron Down

Bestel uw bovengemonteerde serrezonwering WGM Top met overstek en profiteer zo van nog meer overschaduwd terrasoppervlak. Juist in combinatie met de verticale zonwering VertiTex II is de zonwering met overstek zinvol. Want hierdoor kan de storende lichtspleet tussen serre- en verticale zonwering worden voorkomen of in ieder geval beduidend worden verminderd.

Compenserende voegen
Chevron Down

Om een zonwering goed te laten functioneren, moeten alle onderdelen precies op elkaar aansluiten. Zelfs kleinere oneffenheden aan de wand kunnen er al toe leiden dat zonweringen niet zo soepel lopen als zou moeten. weinor serrezonweringen reageren op de toestand van de ondergrond en compenseren deze indien nodig. De voegen die dan ontstaan, hebben echter geen negatieve invloed op de werking van uw serrezonwering – integendeel!

Voor meer informatie over de juiste bediening verwijzen wij u naar uw onderhouds- en bedieningshandleiding.

Download

Downloads

Downloads

WGM Top – Cool blijven

De nieuwe bovengemonteerde serrezonwering WGM Top zorgt voor een aangenaam schaduwvolle plek onder het terras- of serredak.
Type: PDF
Grootte: 2 MB
Downloads

Aanpassingskunstenaar – Serrezonwering voor elke woonstijl

Boven- en ondergemonteerde serrezonwering van weinor bieden een huiselijke zonbescherming onder uw terrasoverkapping.
Type: PDF
Grootte: 4 MB
Downloads

Terrascomfort – weinor accessoires voor zon- en weerwering

Maak uw tijd op uw balkon of terras nu nog aangenamer met de slimme accessoires van weinor.
Type: PDF
Grootte: 4 MB

Dit hoort erbij: kleuren en besturing naar wens

Voor elke behoefte de juiste besturing

Met de besturingen van weinor of Somfy kunt u zonwering, verlichting en verwarming comfortabel bedienen.

Prachtige doeken in de beste kwaliteit

De doekcollectie 'my collections 2'  van weinor biedt 171 prachtige, moderne dessins voor elke lifestyle.

Enorm palet mooie framekleuren

Kies uit meer dan 200 kleuren uw favoriete kleur. De weinor poedercoating zorgt voor maximale kwaliteit.

Zo ziet uw weinor product er bij u thuis uit.

Onze weinor configurator

Eenvoudig droomterras ontwerpen

Uw terrasfoto's downloaden

Met schaduwsimulatie

Onze weinor configurator

Zonnescherm, terrasoverkapping of Glasoase® – ontwerp heel eenvoudig uw nieuwe droomterras en maak kennis met een indrukwekkende verscheidenheid aan mogelijkheden. 

weinor visualisatie
weinor visualisatie

Op basis van uw foto's maken de professionele ontwerpers van de weinor visualisatie service een realistische weergave van hoe uw favoriete weinor model er aan uw huis uitziet. 

Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!

Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Wordt vaak samen gekocht met:

Terrazza Originale Terraza Originale Icon

Het glazen terrasdak Terrazza Originale overtuigt door zijn klassieke ronde uiterlijk met typische dakhelling.

VertiTex II

De cassette van de VertiTex is zeer klein en onopvallend. Dankzij het gepatenteerde OptiFlow-System® is deze ook geschikt voor zonwering op grote breedtes/oppervlakken.

Verwarmingssysteem Tempura / Tempura Quadra

Met de weinor warmtestralers Tempura verlengt u uw kostbare tijd op het terras wanneer u maar wilt.

Let op:
Technische wijzigingen evenals assortiments- en programmawijzigingen voorbehouden. Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Het weinor productassortiment kan per land verschillen.
Bij alle afgebeelde inrichtingsvoorwerpen gaat het om weerbestendige outdoor-meubels en -accessoires.

Dit kan u ook interesseren:

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.

Terrazza Originale Terraza Originale Icon

Het glazen terrasdak Terrazza Originale overtuigt door zijn klassieke ronde uiterlijk met typische dakhelling.