PERGOLA-ZONWERING

Podium vrij voor: PergoTex

De Nedersaksische landelijke tuinshow in Papenburg heeft een open-air podium met de pergola-zonwering PergoTex van weinor uitgerust.

Onder het motto „MS Blühende Papenburg“ scoorde de tuinshow in 2014 op meer dan 16 hectare met een overvloed bloemenpracht in 16 thematuinen, 12 bloemenhallen en een tuinmarkt. In het centrum van het stadspark is een interculturele tuin en een podium waar verschillende evenementen gehouden worden. Om het podium met gastronomische module en zitgelegenheid tegen de onstabiele Noord-Duitse weersomstandigheden te bescherming, hebben de planners van de tuinshow bedacht een overkapping te laten plaatsen. Deze moest stabiel en weervast zijn, naar wens ook opvouwbaar. Het in Papenburg gevestigde bedrijf Terrassenwelten Frank Merz had hiervoor de juiste oplossing paraat.

Wind- en regenvast systeem

Op het podium van de tuinshow komt een gekoppelde, 7 x 7 meter groot, systeem met twee vouwdakeenheden. Deze worden per motor aangedreven en laten zich via een handzender besturen. De beide PergoTex-systemen overdekken het kook- en gastronomiebereik. Het textiele terrasdak is als veelzijdige en solide weerbescherming het beste geschikt voor de situatie in Papenburg. Omdat het in deze regio wel eens hard kan waaien moet de dakconstructie het een en ander aankunnen. PergoTex is met zijn scheurvaste, driedelig PVC-doek en de stabiele steunen en dwarsdragers uit aluminium bijzonder robuust. Het systeem kan weerbelastingen tot windkracht 8 aan – zelfs wanneer het doek is uitgestuurd. Naast bescherming tegen wind biedt PergoTex ook betrouwbare zonwering. Bij een minimale neiging van acht graden komt daar ook nog regenbescherming bij. Het water kan via de dakgoot en vervolgens in de in de staanders geïntegreerde waterafvoer gecontroleerd aflopen.

Verticale zonwering als zijdelingse afsluiting

Om het podium naar achteren optisch te sluiten en tegen inloop te bescherming, werden twee verticale zonweringen Aruba van weinor toegepast. Het railgeleidingssysteem loop veilig en rustig, zelfs bij sterke windstoten. Het uitvalprofiel zijn geluidsabsorberend geconstrueerd en zorgen voor een lichte loop. Aruba is in gesloten toestand optisch een heel compact systeem, want het uitvalprofiel verdwijnt volledig in de cassette. Het doek laat zich ook bedrukken en is dan als reclamevlak inzetbaar.

Uitvoerende weinor partner: Terrassenwelten Frank Merz / Papenburg

http://terrassenwelten-merz.de

Impressies

weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

weinor PergoTex II PergotexII Icon

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.