PERGOLA-ZONWERING

Hier genieten winnaars

Het hotel van de voormalige wereldkampioen en Olympisch winnaar gewichtheffen Rolf Milser is met een driedelig pergola-zonwering PergoTex van weinor uitgerust. De weervaste constructie maakt een duurzaam gebruik van het buitenbereik mogelijk.

Het landhuis Milsner tussen Duisburg en Düsseldorf is niet alleen in het bezit van een winnaar, ook onder de gasten waren al verschillende winnaars – bijvoorbeeld het Italiaanse nationale elftal, welke hier zes weken verbleef tijdens het WK voetbal in 2016. Ook tal van beroemdheden zoals de Prins van Monaco en vele Duitse politici zijn hier al ontvangen.

Groene oase in de metropoolregio Rhein-Ruhr

Redenen om tijd door tebrengen in de welvarende buitenwijken van de Noord-Rijn Westfalense hoofdstad zijn er genoeg. Ten eerste is de uitgesproken gastvrijheid van Rolf Milsers en zijn zakenpartner Antonio Pelle, die het hotel runt. De getrainde resaurateur is onder andere verantwoordelijk voor de uitstekende, traditionele Italiaanse keuken. De locatie heeft het allemaal: ondanks de nabijheid van de grootstedelijke regio Düsseldorf en het Ruhrgebied is het hotel met zijn 57 kamers en drie suites in gezellige en rustieke stijl een oase van rust – inclusief een meer voor de deur. Niettemin is men snel op de beurs, op het vliegveld of in de verschillende stedelijke centra.


Pergola-zonwering met betrouwbare weerbescherming

Sinds einige tijd is er nog een andere reden waarom het loont in het zuiden van Duisburg een pauze in te lassen. Rolf Milser heeft het ruimte terras met uitzicht op het meer opgewaardeerd met een 23,5 meter brede pergola-zonwering. Deze biedt betrouwbare weerbescherming, maar kan ook in zijn geheel worden ingeschoven, zodat de gasten van de zon en openlucht kunnen genieten. „Wij willen onze gasten de mogelijkheid bieden, ook bij slecht weer buiten te zijn en van het uitzicht te genieten. Daarvoor is de pergola-zonwering precies de juiste oplossing.“ Zegt eigenaar Rolf Milser. Hij kan het weten, want hij had als test-versie de PergoTex van weinor bij hem thuis laten installeren. Het enthousiasme was meteen zo groot dat hij het ook wilde toepassing bij zijn hotel.

Meerwaarde voor de klant

Hij werd op het idee gebracht door Chirstian Kroll. Deze meester-timmerman heeft zich naast de klassieke interieurbouw ook op de montage van weerbeschermingssystemen voor terrassen en balkons gespecialiseerd. Hij is al jarenlang partner van weinor en overtuigt van de voordelen van de pergola-zonwering. „De flexibele constructie geeft het terras een echte meerwaarde, het permanent te gebruiken gastronomie-bereik wordt vergroot. Bovendien heeft de PergoTex een edele optiek en is enorm windstabiel en weervast“, weet terrasexpert Kroll.

Volledige oplossing met glazen constructie, verticale zonwering en verwarmingssysteem

Zodat de hotelgasten rondom beschermt zijn, wird het systeem met onderbouwelementen van glas voorzien. Deze verhinderen dat het door slagregen en wind van de zijkant onplezierig wordt. Schijnt de zon weer, dan zijn de glazen elementen probleemloos open te schuiven. En als dan ook nog het PVC-doek met de handzender wordt ingestuurd, dan kan men van de openlucht genieten. In de avond hoeven de hotelgasten niet in het donker te zitten – daar zorgt de geïntegreerde ledverlichting voor. Ook tijdens koelere maanden is de buitenruimte met weinor verwarmingssysteem Tempura te gebruiken. Bovendien is het systeem ook nog met de verticale zonwering VertiTex uitgerust. Deze verhindert dat gasten bij laagstaande zon verblind worden. Licht, verwarming en verticale zonwering kunnen net als de pergola-zonwering zelf via een afstandsbediening bestuurd worden, verlichting en verwarming kunnen tevens gedimd worden.

Aantrekkelijk design

Naast alle functionele voordelen speelt ook het ontwerp een belangrijke rol bij de keuze van de terrasconstructie. Rolf Milser is zich bewust van het belang van uiterlijk, immers, werd hij in 1983 verkozen tot meest elegante gewichtheffer van de wereld door het Sovjet-tijdschrift Spoetnik. Duidelijke vormen en het materiaal aluminium geven de pergola-zonwering een hoogwaardige uitstraling. Tevens kan er uit een veelvoud van frame- en doekkleuren gekozen worden, om zo elke individuele smaak te bedienen.

Uitvoerende weinor partner: Tischlermontagen Kroll / Duisburg

www.tischlermontagen-kroll.de

Impressies

weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

weinor PergoTex II PergotexII Icon

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.

VertiTex II

De cassette van de VertiTex is zeer klein en onopvallend. Dankzij het gepatenteerde OptiFlow-System® is deze ook geschikt voor zonwering op grote breedtes/oppervlakken.