PERGOLA-ZONWERING

Weerbescherming voor meer beweging

Tien pergola-zonneschermen PergoTex van weinor vergroten het speeloppervlak van een kinderdagverblijf in Luxemburg. Ook bij slecht weer kunnen de kleintje zich nu buiten uitleven. Uitvoerend bedrijf was weinor vakhandelaar Ziewers Wintergarten GmbH. 

Kinderen hebben veel beweging en frisse lucht nodig. Maar wat heb je aan een mooi buitenbereik als het weer niet meewerkt. Dan hebben de kinderen geen andere keuze dan binnen te verblijven. Precies dit probleem had de kinderopvang Maison Relai Renert in het Luxemburgse Berbourg. Voor de ongeveer 250 jongens en meisjes is er binnen slechts beperkt ruimte om te spelen. Een groot buitenbereik met terras en speeltuin is beschikbaar, maar alleen bij droog weer kan daar gebruik van worden gemaakt. De noodzaak om te bewegen was derhalve zeer beperkt. Bovendien liggen de ruimtes van het verblijf precies op het zuiden. In de warmere maanden warmen de ruimtes onaangenaam op. Daarom is er besloten een systeem te plaatsen, welke betrouwbare bescherming van boven biedt en zo de tijd buiten voor de kinderen kan verlengen. In 2015 kreeg weinor vakhandelaar Ziewers Wintergarten GmbH de toezegging om een systeem te plaatsen.

Bescherming voor binnen en buiten

Directeur Werner Ziewers had de perfecte oplossing paraat. Hij bood de pergola-zonwering PergoTex van weinor aan. Bij een bezoek op locatie stelde een medewerker van Ziewers dit concept voor. Het vouwdak dient als terrasoverkapping en houdt met zijn waterdichte doek het terras ook bij regen droog. Tegelijkertijd biedt PergoTex betrouwbare zonwering – niet alleen op het terras, om de kinderen tegen te veel schadelijke UV-straling te bescherming, maar ook in het binnenbereik, door te zorgen voor een gemiddelde temperatuur en daarmee een verbetering van het binnenklimaat. Het systeem is heel eenvoudig in zijn geheel of per deel te besturen met de handzender.

Professioneel gemonteerd

De beiden gemeentes Bech en Manterach verantwoordelijk voor de onderwijsinstelling, samengevoegd onder de naam Synecosport, waren erg blij met de oplossing. Daarom hebben ze besloten dit systeem van weinor in te zetten. In twee bouwfases werd het terras met de pergola-zonwering uitgerust. In totaal is het terras met een lengte van ongeveer 50 meter overkapt. Daarbij kwamen een aantal uitdagingen kijken. Er kon niet gemonteerd worden aan de buitenmuur, omdat de isolatie in de gevel niet beschadigd mocht worden. Er was dus alleen een vrijstaande constructie mogelijk. Bovendien moest een staander op een muur bevestigd worden. Het team van Ziewers installeerde de pergola-zonwering naar volle tevredenheid van alle partijen. „Het is mooi om te zien dat onze kinderen nu veel meer ruimte hebben om te spelen terwijl ze goed beschermd zijn en tevens een langere tijd in de frisse lucht kunnen doorbrengen, ook in de winter of wanneer het weer in de zomer een keer niet zo mooi is. De zonweringsconstructie is voor de kinderen en de leerkrachten een duidelijke verbetering van de leef- en werkkwaliteit“, zegt Dian Gliebe, hoofd van de kinderopvang.

Opmerking: De op deze site getoonde afbeeldingen mogen alleen worden gebruikt met toestemming van weinor GmbH & Co. KG.

http://www.ziewers-wintergarten.de/

Impressies

weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex
weinor PergoTex

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

weinor PergoTex II PergotexII Icon

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.