ZONWERING

Glasoase in moderne look

Wie lang op het terras zit, wil niet alleen een dak boven z'n hoofd. De bescherming tegen regen en wind moet ook voldoen aan hoge designeisen, individueel worden ontworpen en passen bij het algemene uiterlijk van het huis. Deze wensen heeft een gezin uit Erlensee bij Hanau (Duitsland) nu vervuld met de aanschaf van een kubusvormige Glasoase voor de buitenruimte. Met haar rechtlijnige design past de terrasoverkapping perfect bij de moderne architectuur van het huis.

“In de vijf jaar na de bouw van onze eengezinswoning hebben we ons beholpen met tijdelijke oplossingen zoals parasols. Deze boden echter geen bescherming tegen regen en waren ook niet bijzonder windbestendig,” legt opdrachtgever Alexander Turowski uit. Omdat het uiterlijk van hun huis gekenmerkt wordt door rechte lijnen, wilden de eigenaren een bijpassend zonnescherm voor het terras. Ze vonden wat ze zochten bij vakhandelaar Tomasulo uit Weiterstadt bij Darmstadt.

Kubusvormige glazen terrasoverkapping passend bij het totaalbeeld

De expert raadde de Turowski’s een Glasoase aan op basis van de kubusvormige glazen terrasoverkapping Terrazza Pure van weinor. Dit is een rechtlijnige glazen terrasoverkapping, waarbij het regenwater toch op een betrouwbare manier wegloopt. Dit wordt bereikt met behulp van een slim systeem van glashouders, waarbij een helling ingebouwd is die van buitenaf niet zichtbaar is.

Voor nog meer bescherming tegen regen en wind kan de zonwering overkapping worden aangevuld met glazen schuifwanden. Deze zijn volledig frameloos en bieden daardoor een bijzonder hoge transparantie. Zo kan men het zich zelfs bij wind en regen gezellig maken onder de glazen terrasoverkapping. Als de zon terug is, kunnen de glazen schuifwanden gemakkelijk helemaal worden geopend.

Een must: bescherming tegen zon, inkijk en verblinding

Onder een glazen constructie kan het behoorlijk warm worden als de zon fel schijnt. Een serrezonwering onder de terrasoverkapping helpt hiertegen. De zonwering houdt de warmte buiten, straalt een huiselijke sfeer uit en is gemakkelijk te onderhouden omdat de zonwering beschermd wordt door de terrasoverkapping. Daarnaast zorgen windbestendige verticale zonweringen aan alle zijden voor bescherming tegen zon, inkijk en verblinding.

Aangename sfeer met kleuren ledsen verwarmingssysteem

Geïntegreerde kleuren ledstrips dompelen het terras onder in wel 48 kleurtinten en drie verschillende wittinten. De leds zijn net als de terrasverwarming dimbaar. Ze kunnen worden bediend met dezelfde zonweringbediening als de serre- en verticale zonweringen – comfortabel met één druk op de knop. “De volledig uitgeruste Glasoase is een investering die voor ons absoluut de moeite waard is,” vat de opdrachtgever enthousiast samen.

Uitvoerende weinor partner: Tomasulo / Weiterstadt

www.tomasulo.de/

Impressies

Terrasgenot in de eigen weinor Glasoase®

In deze film laat de familie Turowski u zien, hoe u met een Glasoase® van weinor nog langer op uw terras kunt genieten.

weinor GLASOASE®
weinor GLASOASE®
weinor GLASOASE®
weinor GLASOASE®
weinor GLASOASE®
weinor GLASOASE®
weinor GLASOASE®
weinor GLASOASE®

Meer informatie over de weinor producten:

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.