ZONWERING

Terraszonnescherm voor het passiefhuis

Aan een modern huis in Messel bij Darmstadt in het zuiden van Hessen (Duitsland) speelt het rode cassettescherm Opal Design II LED van weinor een hoofdrol: als hoogwaardig zonnescherm met tijdloos design zorgt het cassettescherm voor aangename schaduw. Tegelijkertijd zet het een sterk kleuraccent aan de gevel. Met zijn dimbare ledverlichting verspreidt het terraszonnescherm ’s avonds een sfeervol licht

Het passiefhuis van opdrachtgever Oliver Nixdorf werd in 2014 opgeleverd. Aan het zwembad op het terras van 30 m2 behielp Nixdorf zich daarna enkele jaren met een parasol. Maar deze oplossing bleek op den duur minder comfortabel te zijn en het schaduwgedeelte was ook duidelijk te klein.

Met het cassettescherm Opal Design II LED van weinor werden alle wensen van de eigenaar qua grootte, kwaliteit en design vervuld. Oliver Nixdorf koos voor een 26 m2 grote eendelige installatie. weinor vakhandelaar Tomasula had de opdrachtgever gewezen op de klassieker onder de zonneschermen. “De Opal Design II is een topproduct dat we graag aanbevelen omwille van zijn belastbaarheid en vormgeving”, legt de zonweringspecialist uit.

Veiligheid en belastbaarheid: sterke argumenten voor een sterk zonnescherm

De veelzijdige highlights van het product overtuigden de opdrachtgever: bijvoorbeeld de gepatenteerde sluitcontrole, die aangeeft dat het gesloten zonnescherm betrouwbaar beschermd is tegen vocht en vuil. Maar ook de weinor Longlife-arm met zijn bijzonder belastbare hightech scharnier of de opwaaiblokkering, die voorkomt dat het terraszonnescherm bij wind van onderen naar boven klapt, waren sterke argumenten voor het cassettescherm.

Sfeervolle avonden met ingebouwde ledverlichting

’s Avonds zorgt de in het cassettescherm ingebouwde ledverlichting voor een sfeervol warmwit licht. Met een levensduur van ongeveer 30.000 uur zijn de leds bijzonder energiezuinig. De verlichting kan – net als het elektrische zonnescherm met motor – comfortabel worden bediend met de weinor afstandsbediening BiConnect. De ledspots kunnen daarbij zelfs traploos worden gedimd.

Uitvoerende weinor partner: Tomasulo / Weiterstadt, www.tomasulo.de/

Impressies

weinor Opal Design II
weinor Opal Design II
weinor Opal Design II
weinor Opal Design II

Meer informatie over de weinor producten:

Opal Design II / LED OPALII Variant Flat thick

Moderne technologie ontmoet eersteklas design.