ZONWERING

Leiblfing in Neder-Beieren (Duitsland): “Als uit één stuk!”

Opdrachtgever Marco Thomas zocht lange tijd naar een terraszonnescherm dat naadloos zou passen bij het rechtlijnige ontwerp van zijn moderne vrijstaande huis in Leiblfing, Neder-Beieren. Aangezien het terras van het huis op het zuidoosten ligt, was er dringend behoefte aan verkoelende schaduw van een betrouwbaar zonnescherm. Met het kubusvormige cassettescherm Kubata van zonneschermfabrikant weinor vond de eigenaar uiteindelijk precies wat hij zocht.

“In eerste instantie dachten we dat het balkon van de eerste verdieping voldoende bescherming tegen de zon zou bieden,” meldt opdrachtgever Marcus Thomas, “maar al snel bleek tijdens het ontbijt op het terras dat de zon onaangenaam verblindde en dat het in de zomer gewoon te heet was.”

Dus zocht het jonge gezin naar een geschikt terraszonnescherm. Bij vakbedrijf Roglmeier uit het naburige Moosthenning, een expert op het gebied van terrasoverkappingen en zonneschermen, vond het echtpaar Thomas al snel wat ze zochten. De keuze viel op het rechtlijnige cassettescherm Kubata – precies wat de designminnende eigenaren zochten.

Heldere vormen, strak design

“Voor ons was het vooral belangrijk dat het zonnescherm bij onze gevel zou passen”, meldt Marco Thomas. “Bij dit kubusvormige cassettescherm is dat het geval. Het heldere, strakke ontwerp vormt een geheel met ons huis.”

Ook onafhankelijke vakjury’s zijn overtuigd door het unieke, rechtlijnige uiterlijk: zo werd de Kubata in 2019 bekroond met de felbegeerde prijzen iF Design Award en German Design Award.

Verscheidenheid aan zonweringdoeken en framekleuren

De eigenaar was onder de indruk van de grote keuze aan framekleuren en zonweringdoeken: “De gevel van ons huis is volledig in wit- en grijstinten gehouden. Met de framekleur antraciet harmonieert het zonnescherm nu perfect met de twee grijze zuilen, het onderste gedeelte van het balkon en ons terrasmeubilair.” Zijn vrouw vult aan: “Helemaal zonder kleur leek de gevel ons iets te koel. Daarom kozen we voor het wijnrode zonweringdoek. Hiermee zetten we bewust een kleurrijk accent.”

Meer buitenplezier met het terraszonnescherm

Nu geniet het echtpaar Thomas van een uitgebreid zondags ontbijt op het terras – zonder verblindend zonlicht of te veel warmte. En ’s avonds houdt het uitgeschoven zonnescherm de opstijgende warmte wat langer vast op het terras. “Een avond op het terras met zijn tweeën, met familie of vrienden is nu nog mooier dankzij de ingebouwde ledverlichting,” meldt opdrachtgever Thomas en hij voegt eraan toe: “Wat zeer praktisch is, ik kan licht en terraszonnescherm heel gemakkelijk bedienen met de afstandsbediening van het zonnescherm.”

Uitvoerende weinor partner: Roglmeier / Moosthenning

www.roglmeier.de/

Impressies

weinor KUBATA
weinor KUBATA
weinor KUBATA
weinor KUBATA

Meer informatie over de weinor producten:

Kubata / LED Kubata Variant Flat thick

Kubistische design – de perfecte oplossing voor moderne architectuur.