weinor Referenzobjekte Andernach

ZONWERING

Andernach (Duitsland): minimalistisch zonnescherm!

Voor hun vrijstaande huis met rechte lijnen in Andernach was het echtpaar Wandstrat op zoek naar een terraszonnescherm dat qua ontwerp een eenheid zou vormen met het huis en de tuin. Met de Kubata van zonneschermfabrikant weinor werd de perfecte oplossing gevonden: het cassettescherm is niet alleen technisch hoogstaand, maar past dankzij zijn strakke vormgeving ook perfect bij de heldere bouwvorm.

Nadat de Wandstrats hun intrek hadden genomen in hun nieuwe huis, werd al snel duidelijk: het terras lag op het zuiden en daardoor was het vrijwel onmogelijk om het op zonnige dagen te gebruiken. Erger nog: ook in het huis werd het al heel snel te warm. Er moest een zonnescherm komen! Alleen moest dit passen bij de strakke lijnen van het huis en geen afbreuk doen aan de esthetiek van het gebouw. “Een parasol zou een veel te klein oppervlak hebben beslagen,” legt de eigenares uit, “en een conventioneel zonnescherm viel voor ons om stijlredenen af – we wilden een zonnescherm dat niet alleen aan, maar ook bij onze gevel zou passen.”

Kwaliteit meets design

Met het cassettescherm Kubata werd een zonnescherm gevonden dat met zijn kubusvormige uitvoering aan de hoge designeisen van de huiseigenaren voldeed. Hannah Wandstrat meldt: “De heldere vorm en de elegante lijnen vonden we meteen mooi.” En haar man vult aan: “Een ander overtuigend argument was natuurlijk de hoge kwaliteit en de ongewoon lange garantieperiode van 7 jaar”.

“Ik vond vooral de enorme keuze aan frame- en doekkleuren erg fijn”, meldt de eigenares. “Ik kon de behuizing van het zonnescherm precies afstemmen op de antracietkleur van onze raam- en deurkozijnen.” En ook het doek van het terraszonnescherm overtuigde haar: “ Het frisse turkoois geeft onze zitgroep van stalen buizen en vlechtwerk een modern tintje – vooral in warme zomers is de koele tint zeer prettig.”

Ook onafhankelijke designexperts bevestigen het perfecte uiterlijk van de weinor Kubata: het rechtlijnige terraszonnescherm werd bekroond met de felbegeerde iF Design Award 2019 en uitgeroepen tot German Design Award Winner 2019.

Tevreden opdrachtgevers

Sinds het cassettescherm Kubata is gemonteerd, is het terras een tweede woonkamer voor het gezin geworden. “We genieten van de aangename schaduw”, meldt de eigenaar. “En natuurlijk voegen de afstandsbediening en de windautomaat van het elektrische zonnescherm met motor veel toe aan het comfort.” Nog een pluspunt: als de Wandstrats hun terras ook ’s avonds willen gebruiken, zorgt de geïntegreerde ledverlichting voor een aangenaam licht.

Impressies

weinor KUBATA
weinor KUBATA
weinor KUBATA
weinor KUBATA
weinor KUBATA
weinor KUBATA

Meer informatie over de weinor producten:

Kubata / LED Kubata Variant Flat thick

Kubistische design – de perfecte oplossing voor moderne architectuur.