Zonwering

 

 

weinor zonnescherm Livona
Bescherming tegen middernachtzon

Zelfs in het verre noorden is weinor aanwezig met zijn producten. Een woonwijk in het Noorse Bergen is met 140 open-zonneschermen van het type Livona uitgerust.

De Scandinavische landen staan bekend om hun hoge normen op het gebied van design. Dat is o.a. de rede waarom de beslissing is genomen bij de renovatie van een driedelig residentieel complex in het Noorse Bergen voor het puristische scherm Livona te kiezen, waar veel stof zichtbaar is. Twee belangrijke design awards zijn al door dit scherm in de wacht gesleept, de Red Dot Award 2014 honourable mention en de iF Design Award 2015.

Betrouwbaar zonnescherm voor de Nordic Nights

De maatregel, de 140 wooneenheden te voorzien van zonneschermen, heeft vooral te maken met de noordelijke zomer. In Bergen gaat de zon aan het begin van de zomer pas om 23:00 uur onder, tot 01:00 uur is het dan schemerig en om 04:00 uur gaat de zon alweer op. Veel licht dus, vooral schuin invallend licht. Daarom zijn alle zonneschermen Livona ook met een Volant Plus verticale zonwering uitgerust. Zo zijn de bewoners te allen tijde tegen de verblindende zon beschermt. Omdat het scherm met een motor is uitgerust hoeven de gebruikers dus ook niet aan een slingerstang te draaien. Zo kan er, goed beschermt, van de middernachtzon genoten worden!

Anders Bo Hededam, weinor Sales Manager voor Scandinavië, is trots op het succesvolle project met de zonneschermen: „De succesvolle planning en uitvoering laten zien dat weinor ook op het gebied van grote projecten een professionele partner is.“

Meer informatie over de toegepaste weinor producten:

Livona / LED

Livona / LED

Intelligente technologie is de basis voor het minimalistische design van het open zonnescherm Livona.

Meer beleven …