ARTARES

ARTARES

Het lamellendak

Schaduwspel met frisse bries – weinor biedt met Artares een bijzondere terrasoverkapping “Made in Germany”. Regel uw individuele bioklimaat gewoon zelf door de openingshoek van de lamellen. Met sensoren kunnen de lamellen automatisch worden ingesteld afhankelijk van het weer. Zo geniet u goed beschermd van het verblijf op uw terras. Met extra’s als geïntegreerde verticale zonwering of ledverlichting aan lamellen en frame maakt u van uw weerbeschermingsproduct uw individuele terrashemel.

Het lamellendak

Checkmark

Geluidsarme lamellen van hoge kwaliteit

Checkmark

"Made in Germany"

Checkmark

Aantrekkelijk design, veelzijdig gebruik

Checkmark

Optioneel met geïntegreerde verticale zonwering

Checkmark

Diverse vormgevingsvarianten

Checkmark

Naar wens met intelligente sensoren

Produkt-Highlights

Geluidsarme lamellen van hoge kwaliteit

Dankzij moderne dempingstechniek kunnen de Artares-lamellen veilig en geluidsarm worden ingesteld. Zo regelt u uw individuele bioklimaat – op volkomen natuurlijke wijze!

Statische lamel met geïntegreerde motor

Het hart van het weinor dak is de statische lamel met geïntegreerde motor. Deze technologie beschermt de aandrijving tegen weersinvloeden en zorgt voor een fraai uiterlijk. (Afbeelding: Doorsnede door statische lamel)

Ook aan de zijkant rondom beschermd

Het weinor lamellendak Artares kan aan alle zijden worden uitgevoerd met verticale zonwering. Deze is op aantrekkelijke wijze geïntegreerd in de frameconstructie en verdwijnt volledig in de attiek.

Betoverende momenten

Staanders en attiek van Artares kunnen worden uitgerust met kleurenledstrips van hoge kwaliteit, de lamellen met ledstrips voor warmwit licht.

Automatische Weersbescherming

Regen, wind, sneeuw of vorst – De weinor BiSens-sensor past de stand van de lamellen automatisch aan de desbetreffende weersomstandigheden aan.

Veilige regenwaterafvoer / eenvoudig onderhoud

Het regenwater wordt afgevoerd in goten aan de zijkant en via de staanders naar beneden weggeleid. De staanders kunnen zelfs worden geopend voor onderhoud.

Uniek Design

Het bovenste frame van het lamellendak, de attiek, is optisch bijzonder opvallend. Met twee designvarianten, gravure en blanco, kunt u vakkundig creatieve accenten zetten.

Aantrekkelijk design, veelzijdig gebruik

Plaats Artares waar en hoe u maar wilt! Artares kan vrijstaand, gekoppeld of leunend tegen de gevel worden geplaatst.

Goede Stand

Wij bieden u een breed scala aan individuele bevestigingsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw lamellendak veilig en optisch fraai met de grond verbonden is. Ongeacht de ondergrond: weinor lamellendaken passen altijd.

Variabele richting van de lamellen

De richting van de lamellen ten opzichte van het gebouw is meestal variabel. Afhankelijk van hun positie beïnvloeden ze de schaduw en lichtinval. Uw weinor vakhandelaar adviseert u graag bij de keuze van de juiste richting van de lamellen.

Artares Fotogalerij

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Artares - het lamellendak

Lamellendak Artares – Goed om te weten

Profiteer van de ervaring van onze weinor-vakhandelaren – actueel, deskundig, praktisch!

Wat te doen als het vriest?
Chevron Down

Dit probleem wordt opgelost door de weinor weersensor. Bij lage temperaturen zorgt de sensor ervoor dat de lamellen niet volledig sluiten wanneer de handzender wordt bediend, maar in een licht geopende stand gaan. Dit voorkomt dat ze aan elkaar vastvriezen en de lamellen kunnen nog steeds zonder problemen worden gedraaid.

Hoe zit het met regenbestendigheid?
Chevron Down

Ook bij regen wordt de weersensor gebruikt. De sensor zendt een signaal naar de motor zodat de lamellen sluiten. Als de bui over is, gaan de lamellen automatisch iets open, zodat ook het restwater wordt afgevoerd. Het lamellendak Artares voldoet overigens aan regenklasse 2: dit komt overeen met 56 liter water per vierkante meter binnen een uur.

In welke richting moeten de lamellen wijzen?
Chevron Down

De richting van de lamellen ten opzichte van het gebouw is variabel. Afhankelijk van hun positie beïnvloeden ze de schaduw en lichtinval. In principe wordt een opening naar het zuiden aanbevolen. De weinor vakhandelaar kan u hier individueel advies geven.

Lamellen openen voor een goed bioklimaat
Chevron Down

U vindt het te warm op het terras? Open de lamellen dan eenvoudig met de afstandsbediening. De warme lucht stroomt direct via het dak naar buiten. Hoeveel? Dat bepaalt u zelf, afhankelijk van de positie van de lamellen. Zo regelt u individueel en geheel natuurlijk het bioklimaat op uw terras. U kunt de geïntegreerde zonnesensor ook aanpassen aan uw behoeften. Dan gaan de lamellen vanzelf open bij een bepaalde stralingsintensiteit.

Is de kleur van de lamellen relevant?
Chevron Down

Met weinor kunt u de kleur van uw Artares lamellendak geheel naar wens aanpassen. U kunt kiezen uit 50 standaardkleuren en meer dan 150 andere RAL-kleuren. Bij witte tinten moet u echter rekening houden met de hoge gevoeligheid. Als er bronnen van vervuiling in de buurt zijn (zoals bomen of een drukke weg), is het een goed idee om een andere kleur te kiezen.

Hoe veranderen de lichtomstandigheden in het interieur wanneer een lamellendak op het terras wordt geplaatst?
Chevron Down

Binnen een dag of een seizoen zijn de lichtomstandigheden voortdurend aan verandering onderhevig. Als het te donker wordt in de kamer, zet u de lamellen van Artares gewoon open. Dan valt er meer licht in uw woonkamer. Met de draaibare lamellen kunt u de lichtinval gemakkelijk zelf regelen.

Welke meubels kan ik onder het lamellendak plaatsen?
Chevron Down

U heeft buitenmeubilair nodig op uw terras dat ook van tijd tot tijd nat kan worden. Want afhankelijk van de intensiteit van de regen kunnen er altijd spatten water onder het dak terechtkomen.

Waar moet ik op letten bij het onderhoud van het lamellendak?
Chevron Down

Reinig het systeem met leidingwater (max. 40 °C), zachte doeken en indien nodig een licht alkalisch schoonmaakmiddel. Grof vuil kan worden weggezogen of met een zachte bezem worden verwijderd. Gebruik geen agressieve chemische reinigingsmiddelen of mechanische hulpmiddelen zoals hogedrukreinigers of harde borstels. 

Dat hoort erbij: afstandsbediening en kleuren

Meer comfort door draadloze besturing

Met de weinor BiConnect besturing kunt u zonwering, verlichting en verwarming geheel eenvoudig bedienen.

Per voorgeprogrammeerde handzender BiEasy met of zonder display, in zilver of zwart – of via het internet met de BiEasy App. De zonnesensor laat de zonwering automatisch uitsturen – of u nu thuis bent of niet. Zo heerst er op uw terras ook bij hitte altijd een aangenaam koel klimaat.

Doeken: beste kwaliteit en grote verscheidenheid

Met de nieuwe doekdessins van weinor komt esthetiek op uw terras!

Door Teflon EXTREME®-uitrusting zijn weinor doeken water- en vuilafstotend. Spindopkleuring, waarbij de kleurpigmenten reeds in de vezels worden aangebracht, geeft de doeken ook nog eens een permanent briljante kleur.

Framekleuren: made by weinor

Een enorm aanbod aan top-actuele framekleuren

De prachtige nuances van weinor brengen kleur in het leven. Hier vindt iedereen zijn lievelingskleur: bij weinor kunt u kiezen uit 200 verschillende framekleuren. Laat u zich inspireren!

Omdat weinor in eigen fabriek poedercoat, kunt u bij alle weinor producten vertrouwen op de hoogste kleur uniformiteit en een identieke glansgraad.

Echtheitszertifikat Logo

weinor echtheidscertificaat -
Met zekerheid een origineel product

Elke weinor product wordt vanaf januari 2018 geleverd met een echtheidscertificaat.
Vraag dit certificaat aan bij uw vakhandelaar!

Eye

Nu het product live beleven

Vindt een vakhandelaar-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.
Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Let op: het weinor productassortiment kan per land verschillen.

Dit kan u ook interesseren:

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.

Kubistische dakvorm gecombineerd met unieke technologie: Terrazza Pure voldoet aan alle eisen van moderne architectuur en innovatieve bouw.

Terrazza Pure

Kubistische dakvorm gecombineerd met unieke technologie: Terrazza Pure voldoet aan alle eisen van moderne architectuur en innovatieve bouw.