VertiTex II

 

 

VertiTex II – De verticale zonwering

De verticale zonwering VertiTex II beschermt tegen verblindende zon, het opwarmen van terras en binnenruimtes en tegen nieuwsgierige blikken. Terrasoverkapping, pergola-zonwering, raam, balkon of serre: VertiTex II past altijd. Dankzij haar compacte bouwwijze, de talrijke varianten en de veelzijdige functies voor zicht- en weersbescherming is de zonwering een ware alleskunner onder de verticale zonweringen. En het onopvallende design van de zonwering geeft uw huis op elke plaats een geweldig uiterlijk.

Flyout Detail VertiTex II 350x320 170926 neu

In één oogopslag

  • Kleinste cassette bij breedtes tot 6 meter

  • Betrouwbare zonwering en wind- en zichtbescherming

  • Modern design – ronde of hoekige cassette

  • Naar keuze in drie varianten

  • Breedte x systeemhoogte (max.): 6 x 4 m

  • Aantrekkelijke doekdessins en meer dan 200 framekleuren

Product Highlights

Kleinste cassette

Kleinste cassette

Dankzij het gepatenteerde weinor OptiFlow-System® valt de cassette ook bij grote doekbreedtes tot 6 meter zeer klein en decent uit. Voor rail- en draadgeleiding meet de cassette slechts 7,5 cm, zowel in de ronde als in de hoekige variant.

Beschermd terras

Beschermd terras

VertiTex II kan flexibel en decent aan de terrasoverkapping worden bevestigd en biedt zo een betrouwbare bescherming aan alle zijden – ook bij laagstaande zon en bij wind.

Zichtbescherming en zonwering op balkons

Zichtbescherming en zonwering op balkons

Als alternatief voor de parasol biedt VertiTex II ook op het balkon zichtbescherming en zonwering.

Genieten van textiel aan het raam

Genieten van textiel aan het raam

VertiTex II overtuigt door het textiele en huiselijke karakter en biedt zo een geschikt alternatief voor jaloezieën, rolluiken en dergelijke. Groot plus: de zonwering kan buiten en binnen worden aangebracht. Met een transparant doek zorgt de zonwering voor een aangenaam licht in de ruimte en voor doorkijk naar buiten bij gelijktijdige zichtbescherming.

Transparant doek

Transparant doek

Met een transparant doek zorgt de zonwering voor aangenaam licht in de ruimte en voor doorkijk naar buiten bij gelijktijdige zichtbescherming.

Modern design

Modern design

Rond of hoekig, de cassette van de VertiTex II past zich optimaal aan de architectuur van uw gebouw aan.

Voor hoge windbelastingen

Voor hoge windbelastingen

VertiTex II wordt gekenmerkt door een hoge windbestendigheid. Zo is de zonwering eenvoudig bestand tegen belastingen tot windkracht 5 op de schaal van Beaufort, de zip-variant zelfs tot windkracht 6. Het uitvalprofiel aan het einde van het zonnescherm draait bij wind zo mee, dat het systeem betrouwbaar en stil loopt en dus het materiaal ontziet.

VertiTex II Zip – Voor harde wind

VertiTex II Zip – Voor harde wind

Het doek van de zip-variant is aan beide zijden vast gespannen. Dat geeft een strak doek en maximale windstabiliteit zonder een lichtspleet.

VertiTex II railgeleiding – De universele

VertiTex II railgeleiding – De universele

Bij deze variant wordt het doek met het uitvalprofiel betrouwbaar in de rail geleid. Tussen doek en rail blijft een lichtspleet zichtbaar.

VertiTex II draadgeleiding – De lichte

VertiTex II draadgeleiding – De lichte

Wanneer u een bijzonder transparant en licht uiterlijk wilt, biedt de VertiTex met draadgeleiding de optimale oplossing.

Zeker geleid, ook bij wind

Zeker geleid, ook bij wind

Bij windbelasting draait het elegante uitvalprofiel aan het onderste uiteinde van de zonwering zo mee, dat het systeem betrouwbaar en stil loopt – zonder te kantelen. Dat ontziet doek en mechaniek en verlengt de levensduur van het gehele systeem.

Inspringende kabels

Inspringende kabels

Mocht bij de variant met draadgeleiding geen bevestiging aan de zijkant mogelijk zijn, is het ook mogelijk om de geleidingskabels te laten inspringen.

Geschikt voor moeilijke gevallen

Geschikt voor moeilijke gevallen

Dankzij passende geleidingsrails, speciale bevestigingstechnieken en de zeer kleine vorm van de cassette kan VertiTex II ook worden aangebracht op lastige gedeeltes aan de gevel, bijvoorbeeld nissen of dagkanten van ramen en dat ook bij reeds bestaande bouw.

Productgegevens

VertiTex II Zip
max. breedte 6 m
max. systeemhoogte 3 m
max. beschaduwd oppervlak 15 m2
Cassettetype 75 (86 x 75 mm) -
Cassettetype 92 (101 x 92 mm) Systeemhoogte tot 2,5 m
Cassettetype 112 (117 x 112 mm) Systeemhoogte tot 3,0 m
Serie-installatie ja
Motoraandrijving standaard, zonder slinger
Windweerstandsklasse volgens DIN 135611 3
Windkracht volgens de schaal van Beaufort (km/h) 6 (tot 49 km/h)
VertiTex II railgeleiding /draadgeleiding
max. breedte 6 m
max. systeemhoogte 4 m, bij breedte max. 3,5 m
max. beschaduwd oppervlak 14,4 m2
Cassettetype 75 (86 x 75 mm) Systeemhoogte tot 3 m
Cassettetype 92 (101 x 92 mm) Systeemhoogte tot 3 m, vanaf 3,01 m
Cassettetype 112 (117 x 112 mm) -
Motoraandrijving standaard, zonder slinger
Windweerstandsklasse volgens DIN 135611 2
Windkracht volgens de schaal van Beaufort (km/h) 5 (tot 38 km/h)

VertiTex II: Goed om te weten voor de aankoop!

Profiteer van de ervaring van onze weinor-specialisten – actueel, deskundig, praktisch!

Vragen en Antwoorden
Wat te doen als het vriest?

Om schade aan bevroren componenten te voorkomen, is het beter om de Vertitex II bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd de installatie in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets bevroren is en schade voorkomen.

En bij wind?

De VertiTex II is bestand tegen windsnelheden tot 38 km/u, de Vertitex II Zip zelfs tot 49 km/u. Toch is het beter om de verticale zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Zo voorkomt u dat uw VertiTex II beschadigd raakt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van u over. Als u niet over een sensor beschikt en er staat al een sterkere wind, houd dan het inschuiven in de gaten en reageer op een mogelijk klemmen of op een onregelmatig lopen van de zonwering door het systeem te stoppen.

Zijn loopgeluiden normaal?

Hoe sterk een geluid wordt ervaren is natuurlijk subjectief. Helaas is het door de bewegende delen van de VertiTex II niet mogelijk om de zonwering volledig zonder loop- en motorgeluiden te bedienen. Maar is het systeem in- of uitgeschoven, dan is het zo stil als een muis. Wat kunt u zelf doen? Regelmatige reiniging van de looprails of kabels beschermt de bewegende delen. Raadpleeg hiervoor gerust eens uw onderhouds- en gebruiksaanwijzing.

Doeken reageren op de omgeving

Doeken reageren op externe omstandigheden. Als het buiten droog of vochtig, warm of koud is, kan het doek krimpen of uitzetten – binnen het minimale bereik natuurlijk. Ook de grootte van het systeem speelt daarbij een rol. Door deze externe factoren kunnen golven en vouwen in het doek ontstaan. Deze vouwen zijn echter heel normaal en beschadigen het systeem niet.

Groeven aan de achterzijde van de VertiTex II

Bij een ingebouwde VertiTex II is de achterzijde over het algemeen niet zichtbaar. Deze is voorzien van groeven zodat het systeem in de consoles kan worden gehangen. Er zijn echter speciale montagesituaties waarbij deze montagezijde zichtbaar is. U kunt dit het beste aan uw vakhandelaar vragen. Hij kan u deskundig advies geven en een oplossing bieden voor een harmonieus uiterlijk.

Stick-slipeffect – wat is dat?

De loop van een VertiTex II kan variëren door de wrijvingseigenschappen van de doeken. Ook het jaargetijde en de ouderdom van het systeem spelen een rol. Dit kan leiden tot onregelmatigheden tijdens het in- en uitschuiven, bijvoorbeeld "schokkerig lopen" van het systeem. Bij deskundigen staat dit bekend als het stick-slipeffect. Dit schaadt het systeem echter niet en beperkt de werking ervan ook niet.

Dwarsnaden vermijden

Doeken worden afhankelijk van de grootte van het systeem individueel geproduceerd. Omdat niet elk type doek dezelfde breedte heeft, kunnen er hierbij dwarsnaden ontstaan. Dit is volledig afhankelijk van het type doek dat u kiest en de hoogte van het systeem. Het beste is om vooraf contact op te nemen met uw speciaalzaak en advies te vragen over het meest geschikte type doek.

Knik- en wikkelvouwen – geen reden om u zorgen te maken!

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen, wikkelvouwen, golving rond naden, raatvorming of zichtbare doekranden bij gemengde garens. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit – kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan. Daarom zijn ze ook geen reden voor een klacht. Meer informatie vindt u op www.weinor.nl/doekeigenschappen/

Downloads

Brochure Blikvanger weinor verticale zonwering VertiTex II

Voor terrasoverkapping, pergola-zonwering, raam, balkon of serre: VertiTex II, de alleskunner onder de verticale zonweringen past altijd.

Type: PDFGrootte: 3.2 MB

Terrascomfort – weinor accessoires voor zon- en weerwering

Maak uw tijd op uw balkon of terras nu nog aangenamer met de slimme accessoires van weinor.

Type: PDFGrootte: 4.0 MB

Screens by weinor® -doekcollectie voor verticale zonneschermen

Brochure met alle doeken van hoge kwaliteit voor raamzonweringen en verticale
zonneschermen

Type: PDFGrootte: 3.7 MB

Dat hoort erbij: afstandsbediening en kleuren

Meer comfort door draadloze besturing

Meer comfort door draadloze besturing

Met de weinor BiConnect besturing kunt u zonwering, verlichting en verwarming geheel eenvoudig bedienen.

Per voorgeprogrammeerde handzender BiEasy met of zonder display, in zilver of zwart – of via het internet met de BiEasy App. De zonnesensor laat de zonwering automatisch uitsturen – of u nu thuis bent of niet. Zo heerst er op uw terras ook bij hitte altijd een aangenaam koel klimaat.

Meer beleven…
Doeken: beste kwaliteit en grote verscheidenheid

Doeken: beste kwaliteit en grote verscheidenheid

Met de nieuwe doekdessins van weinor komt esthetiek op uw terras!

Door Teflon EXTREME®-uitrusting zijn weinor doeken water- en vuilafstotend. Spindopkleuring, waarbij de kleurpigmenten reeds in de vezels worden aangebracht, geeft de doeken ook nog eens een permanent briljante kleur.

Meer beleven…
Framekleuren: made by weinor

Framekleuren: made by weinor

Een enorm aanbod aan top-actuele framekleuren

De prachtige nuances van weinor brengen kleur in het leven. Hier vindt iedereen zijn lievelingskleur: bij weinor kunt u kiezen uit 200 verschillende framekleuren. Laat u zich inspireren!

Omdat weinor in eigen fabriek poedercoat, kunt u bij alle weinor producten vertrouwen op de hoogste kleur uniformiteit en een identieke glansgraad.

Meer beleven…

Nu het product live beleven

Vindt een dealer-showroom in uw regio!

Hoogwaardige zonwering voor iedere situatie.

Hier vindt u het complete weinor zonweringsprogramma.

Start zoekopdracht

Wordt vaak samen gekocht met

Terrazza

Terrazza

De glazen terrasoverkapping Terrazza overtuigt door zijn elegante constructie en fraai design.

Meer beleven …
Glasoases®

Glasoases®

Vloeiende overgang naar buiten met de elegante Glasoases® – lichtdoorlatend en bekroond.

Meer beleven …
weinor PergoTex II

weinor PergoTex II

Het cabrio-dak voor uw terras. Solide dakconstructie – windstabiel en regendicht.

Meer beleven …

Dit kan ook interessant voor u zijn

Paravento

Paravento

Met één handeling beschermd tegen inkijk en wind van de zijkant.

Meer beleven …