Onze doekcollectie

weinor acryldoeken true colours – voor duurzame brilliance en mooie haptiek

weinor acryldoeken true colours – voor duurzame brilliance en mooie haptiek

De prachtige acryldoeken van weinor worden al generaties lang ingezet. Meer dan 40 jaar op de markt, overtuigend door uitzonderlijke duurzaamheid en consistente kleurhelderheid.

UV-bestendig
Bij het ontstaan van acryl vezels wordt het hoogwaardige kleurpigment in elke individuele vezel ingebracht. Het resultaat: een bijzonder hoge kleurechtheid en grote UV-bestendigheid.

Aangename haptiek
Een speciaal productiepreces geven het materiaal een bijzonder mooie textiele touch.

Goede bescherming tegen schittering
Aangezien de zonnestralen niet door het weefsel kunnen doordringen, biedt het doek een uitstekende bescherming tegen schittering en het verblindings-effect.

Verkrijgbaar als kwaliteit met 300 g/m2.

Naar de dessins
weinor polyesterdoeken magic colours – voor een unieke loyaliteit aan vorm

weinor polyesterdoeken magic colours – voor een unieke loyaliteit aan vorm

De dromerige polyester doeken magic colours bezitten de bijzondere mogelijkheid, onder de invloed van warmte zo veel mogelijk terug te keren naar de oorspronkelijke staat (memory effect). Het resultaat: onvermijdelijke wikkelvouwen worden in hoge mate automatisch hersteld.

Gelijkmatig gekleurd
Het garen van polyester doeken is door en door gekleurd. Daarbij wordt het kleurpigment door spindopkleuring direct tot in de vezel gebracht.

Aangename haptiek
Door het zogenaamde taslanproces, worden de garen met behulp van lucht opgebold. Hierdoor krijgt het garen meer volume en voelt het aangenaam textiel aan.

Verkrijgbaar als kwaliteit met 290 g/m2 (WeiTex Classic).

Naar de dessins

Onze speciale collecties

screens by weinor® – de doekcollectie voor verticale zonwering

Screens Teaser 160915 1

3x optimale zicht-en zonwering voor venster, terras en balkon. Verticale zicht- en zonwering van weinor biedt u vele voordelen. Het beschermt terras en binnenruimte tegen oververhitting en beschermt uw privacy tegen ongewenste blikken van buitenaf. U heeft keuze uit drie verschillende, hoogwaardige doeken.

U kunt hier kiezen uit: StarScreen, Perluca en Soltis® 86 /92.

StarScreen –textiel weefsel voor een gezellige flair
Het spindopgeverfde polyesterweefsel beschikt over een zeer natuurlijke haptiek en optiek. Zijn open weefsel verhoogt de lichtdoorlaatbaarheid. Het zorgt voor een bijzonder gezellig karakter. Dit weefsel is uitstekend geschikt voor verticale zonneschermen (VertiTex, Volant Plus) en voor de raamzonweringen (Aruba).

Perluca - voor luchtige zonwering en bescherming tegen inkijk
weinor Perluca is een aantrekkelijk spindopgekleurd acrylweefsel met regelmatig geplaatste onderbrekingen. Deze zorgen voor een continue luchtver­versing, zodat ruimtes niet opwarmen en een aangenaam klimaat behouden. Perluca is bijzonder geschikt voor verticale zonneschermen (VertiTex, Volant Plus) en zijzonnescherm (Paravento)

Soltis®  86 en 92 – de zonwering met ventilatie
Het hightech doek Soltis® is dankzij zijn vele kleine poriën bijzonder luchtdoorlatend. Als verticale zonwering zorgt het voor een aangenaam klimaat. Soltis® reflecteert zonnestralen tot 97 prozent en biedt daarom een optimale zonwering. De Soltis®-kwaliteiten onderscheiden zich door hun structuur, hun grootte en de plaatsing van de poriën – voor meer of minder licht- en luchtdoorlaatbaarheid.
Soltis® 86, 92 zijn bijzonder geschikt voor raamzonweringen (Aruba), verticale zonneschermen (VertiTex), (Volant Plus), serrezonwering (WGM) en als zijzonnescherm (Paravento), maar niet voor knikarmzonneschermen.

weinor Pergona – Waterdichtheid en robuuste doeken met verschillend hoge lichtdoorlaatbaarheid

PERGONA transluzent

Het bijzondere aan Pergona transluzent is de hoge lichtdoorlaatbaarheid tot wel 21 %. Het weefsel laat natuurlijk licht passeren en beschermt optimaal tegen regen en UV-straling. Tegelijkertijd voorkomt het onaangename verblinding door de zon. Omdat de productie van het doek aan hoge technische eisen moet voldoen, is het doek extreem sterk, waterdicht en tegelijkertijd lichtdoorlatend.

PERGONA classic

Het met PVC gecoate doek weinor Pergona classic beschermt betrouwbaar tegen regen en UV-straling. De lichtdoorlaatbaarheid bedraagt 0 tot 11%; het doek is daarom geschikt voor verduisteren. Ook verontreinigingen zijn van onderaf niet zichtbaar.

Vakhandelaar vinden

in uw regio