Hi-Clean technologie & doekonderhoud

De hoogwaardige acryldoeken van weinor kenmerken zich door een zeer bijzondere eigenschap: vuil heeft hier geen kans. 

Door een microscopische beschermlaag – de zogenaamde Hi-Clean technologie – wordt het doek vuilbestendig geïmpregneerd*. Als een transparant schild komt de coating over de doekvezels te liggen en voorkomt zo vervuiling.

Waterafstotend

Regen en andere vloeistoffen kunnen niet aan het weefsel hechten, maar stromen eenvoudig weg, zonder sporen achter te laten.

Vuilafstotend

De onzichtbare beschermlaag voorkomt niet alleen waterige vervuiling, maar ook olieachtige verontreinigingen. De kwaliteit van het oppervlak zorgt ervoor dat ongewenste afzettingen niet aan het oppervlak kunnen hechten.

De ‘honingtest’

Een eenvoudige maar indrukwekkende test bewijst het: wanneer honing wordt aangebracht op een doek met Hi-Clean technologie, zorgt het vloeistofafstotende effect ervoor dat de honing zich samentrekt tot bolvormige druppeltjes.

Dit betekent dat de kleverige stof niet in het weefsel kan doordringen. Als er nu water op het doek wordt aangebracht, stromen de honing en het water over het verzegelde doekoppervlak.

Resultaat: het doek is weer schoon, geen spoor van honingresten! Natuurlijk werkt dit ook voor veel andere verontreinigingen.

Tips voor doekonderhoud

Wanneer het doek van uw zonwering toch af en toe vuil is, dan kunnen de volgende instructies van nut zijn: 

  • Voorkom vochtigheid. Rol het zonnescherm alleen in uitzonderingsgevallen nat op en laat het doek dan op een later tijdstip alsnog drogen. 
  • Afdruipende vloeistoffen kunnen met een droge, absorberende doek worden afgeveegd. 
  • Los vuil verwijderen door regelmatig afborstelen van het droge doek. Als alternatief kunt u het zonnescherm bij voldoende helling (voor waterafvoer) ook met water afsproeien, het doek laten drogen en daarna droog inrollen. 
  • Voor een basisreiniging is een spons of een zachte borstel met een milde zeepoplossing voldoende (ca. 2%). Daarna het zonnescherm helemaal met water afspoelen. 
  • Lichte verontreinigingen kunt u met een lichte gum voorzichtig ‘weggummen’. 

* Houd er wel rekening mee dat de mate van impregneren met de tijd afneemt.