BiConnect FAQ - veelgestelde vragen

Hier vindt u oplossingen voor mogelijke fouten.

Omschrijving Oorzaak Oplossing
Zonnescherm reageert niet op signaal van de handzender Stroomtoevoer onderbroken Controleren en herstellen van de stroomtoevoer
  Batterijen van de handzender zijn leeg Nieuwe batterijen inzetten
  Ontvanger is niet ingeleerd Ontvanger nieuw inleren
Aandrijving loopt in de verkeerde richting Draairichting verkeerd ingeleerd Zender wissen en nieuw inleren
Geen draadloze ontvangst Alle soorten hoogfrequentie-storingen, alle soorten gebouwen en vegetatie, geleidende metalen in de omgeving van de ontvanger Het beïnvloeden van de stralingskarakteristiek van de antenne door de afstand tussen de zender of ontvanger en geleidende oppervlakken of objecten (ook naar het menselijk lichaam of de grond)
Slechte draadloze ontvangst Apparaten die op dezelfde of aangrenzende radiofrequentie werken, beperken de werking en het bereik. Ongunstige positie van de ontvanger In de praktijk wordt het bereik verkleind door muren, plafonds, etc.
  Breedband-storingen in stedelijke gebieden die de signaal-ruisverhouding verminderen; het signaal wordt niet meer gedetecteerd in deze ruis Plaats meedere BiRec On/Off niet direct naast elkaar, omdat deze elkaar kunnen beïnvloeden (aanbevolen miniumafstand 0,5m)
BiRec MLED MVLED kan niet worden gedimd Er is een oude of andere handzender in de ontvanger geprogrammeerd. Reset de ontvanger (wis de handzender) en leer opnieuw in.
Verwarmingsvermogen van de Tempura (Quadra) met afstandbediening wordt automatisch verlaagd. Geen volledig verwarmingsvermogen. De besturing van de Tempura (Quadra) heeft een ingebouwd beveiligingssysteem, dat de temperatuur van de besturing bewaakt en het verwarmingsvermogen indien gewenst verlaagt om de elektronica te beschermen. Geen verdere stappen noodzakelijk. Het volledige verwarmingsvermogen is weer beschikbaar als de temperatuur in de elektronica weer binnen de normale grenzen ligt.
Eén of meerdere lichtlijsten dimmen niet gelijkmatig met de andere lichtlijsten via commando handzender Een of meerdere ontvangers hebben het dim-commando niet ontvangen
  1. Batterij handzender te zwak (zie oplossing 1)
  2. De antenne van de BiRec ontvanger ligt op het staafprofiel (zie oplossing 2)
  3. De antenne van de BiRec ontvanger komt in aanraking met andere leidingen (zie oplossing 2)
  4. De antenne van de BiRec ontvanger is vastgeklemd tussen de behuizing en het staafprofiel (zie oplossing 2)
  5. De antenne is slecht afgesteld (zie oplossing 3)
  6. De ontvanger krijgt het dim-commando niet (zie oplossing 4)
  1. Batterij handzender te zwak > vervang deze
  2. Leg de antennes van de BiRec ontvanger opnieuw
  3. Stel de antennes af
  4. Bestuur de dimfunctie via 'dubbel-OMHOOG'- en 'dubbel-OMLAAG'- functie (dit commando wordt tussen de ontvangers gerouteerd). Vooraf ingestelde favoriete waarden van de lichtintensiteit. Druk hiervoor bij het OMLAAG- of OMHOOG-dimmen ook de Stop-toets in > positie opgeslagen